Stiže novi temperaturni šok - skok na +15 Celzija!

Snijeg, led i debele minuse koji su obilježili prve dane 2011., polovicom tjedna zamijenit će neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine.

3.1.2011.
15:41
VOYO logo

Zagreb je u ponedjeljak osvanuo na -8, a najniža temperatura u šest sati izmjerena je Zavižanu, čak -11 Celzijevih stupnjeva. Jaka bura na Jadranu stvara poteškoće u prometu, a u kontinentalnom dijelu zemlje poledica i snijeg koji još ponegdje pada.

Podjednako hladno, a ponegdje i za koji stupanj niže temperature zraka očekuju se u utorak. Prema prognozama DHMZ-a, u kontinentalnom dijelu zemlje bit će djelomično sunčano i uglavnom suho, s najnižim jutarnjim temperaturama između -12 i -7. Najviša dnevna temperatura bit će između -4 i 1 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će prevladavati uglavnom sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature bit će između -4 i 1, a na otocima oko 4, a dnevne između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda će kontinentalnom dijelu zemlje donijeti maglovita jutra, dok će danju biti uglavnom oblačno, a tek ponegdje su moguća sunčana razdoblja. Najniže jutarnje temperature bit će od -10 do -4, a dnevne -5 do 2 stupnja. Na Jadranu će biti uglavnom sunčano uz jutarnje temperature od 0 do 4, a dnevne od 4 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak će zapuhati jugozapadnjak, s kojim će postupno zatopljavati. Ipak, vrlo hladna jutra s temperaturama do -9 stupnjeva zadržat se u Slavoniji. Drugdje će jutarnje temperature biti oko nule, a dnevne će se popeti do 10 stupnjeva.

U petak će temperature porasti još za koji stupanj, a prevladavat će oblačno uz mogućnost povremene kiše. Kišovito vrijeme bit će u Lici, Hrvatskom primorju i Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu i nedjelju zadržat će se promjenjivo oblačno. Najviše kiše bit će na Jadranu i u priobalnim krajevima, a sunca na istoku zemlje. Jutarnje temperature i u unutrašnjosti će biti uglavnom iznad 5, a dnevne do 15 Celzijevih stupnjeva.

Vezani članci:

arti-201101030076006 arti-201101020012006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo