PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA /

Stiže manje pogoršanje i promjena vremena. U suncu uživajte još kratko jer temperature osjetno padaju, ulazimo i u minuse

U četvrtak nas očekuje prolazno jače naoblačenje s kojim će mjestimice biti kiše, u gorju susnježice i snijega

19.1.2022.
7:30
VOYO logo

Iako je utorak protekao stabilno uz dosta sunca, anticiklona slabi, a tlak zraka je u padu, kvare se biometeorološke prilike, zapuhat će uskoro slaba do umjerena južina, a sve to najavljuje manje pogoršanje i promjenu vremena.

SRIJEDA

U prvom dijelu dana pretežno sunčano, često i potpuno vedro. No, po kotlinama i nizinama, osobito uz rijeke kontinentalne Hrvatske jutarnja se magla u obliku niskih slojevitih oblaka može zadržati i dio prijepodneva, prije svega u Pokuplju, Banovini i Posavini. Bura i tramontana će oslabjeti i još samo imati gdjegod koji jaki udar. Najniža temperatura osjetno niža od jučerašnje, u unutrašnjosti izraženiji minusi, ponegdje i jak mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje većinom sunčano, nešto oblaka može se očekivati tek kasno navečer. Zapuhat će slab do na sjeveru umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura slična kao i jučer, možda za stupanj ili dva niža, oko 7 °C.

Vedrina će vladati i istokom zemlje.. obilje sunca, slab vjetar, ali ostaje podjednako hladno. Bit će između 5 i 7 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Četiri generacije /

Rođena prva djevojčica u obitelji nakon 137 godina, tatine kolege napravili prekrasno iznenađenje

Image
Četiri generacije /

Rođena prva djevojčica u obitelji nakon 137 godina, tatine kolege napravili prekrasno iznenađenje

U Dalmaciji će bura i tramontana postupno sasvim oslabjeti pa će se moći uživati na suncu uz 12-ak stupnjeva. Tek će kasnije navečer zapuhati jugo.

I na sjevernom Jadranu dosta sunca, ali će se do kraja dana početi skupljati sve više oblaka na širem riječkom području kako će malo pojačati jugo i jugozapadni vjetar. Čak kasnije navečer već postoji i mala mogućnost za koju kap kiše. Temperatura bez veće promjene, oko 11, a u gorju od 7 do lokalno 10 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak nas očekuje prolazno jače naoblačenje s kojim će mjestimice biti kiše, u gorju susnježice i snijega, navečer uz zahladnjenje moguće i u nizinama. U petak razvedravanje, još će malo zahladiti, a zatim nekoliko promjenjivih dana uz povremeno slab snijeg, uglavnom sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu nakon kišne epizode u četvrtak, sunčanije i stabilnije vrijeme po buri i tramontani, no vjetar će probleme uglavnom stvarati u petak. Zahladit će i duž obale, osobito ujutro u danima vikenda kada će češći biti i mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo