STIŽE LEDENI VAL: / Imate nekoliko dana da se pripremite za hladnu frontu koja stiže iz Rusije, prave zimske temperature i snijeg

Image
Foto: Pixsell, Thinkstock

Severe Weather Europe objavio je kako potkraj tjedna očekuje drastičnu promjenu temperature u Europi, kao i snijeg u nizinama.

16.1.2018.
10:50
Pixsell, Thinkstock
VOYO logo

Sljedeća dva dana bit će nešto toplija, no tijekom vikenda ponovno stiže zahladnjenje.

Na vrijeme u Hrvatskoj ovih će dana sve snažnije djelovati prostrano polje sniženog tlaka čije je središte u Sjevernom moru. Pritom će s jugozapada pritjecati postupno sve manje hladan, ali i dalje vlažan zrak, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladna jutra, ugodan ostatak dana

Na istoku zemlje bit će promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno uz najnižu temperaturu između -5 i -1, dok će najviša dnevna biti između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih. Sutra će biti i slabih oborina koje bi se mogle smrzavati na tlu u jutarnjim satima. I u središnjoj Hrvatskoj također će biti vjetovito. Jutro će biti podjednako hladno kao današnje, no dnevna će temperatura biti značajno viša - između 7 i 11 stupnjeva.

U gorju i na srednjem Jadranu bit će promjenjivo i pretežno oblačno, a i tu će zapuhati jugozapadni vjetar, ponegdje i jugo koje može biti i jako. Najviša dnevna temperatura između 9 i 13 stupnjeva, koliko se predviđa u najjužnijim krajevima. Bit će oblačno uz povremenu kišu, a puhat će i jugo i jugozapadnjak koji uglavnom na otvorenom moru može biti jak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će biti oblačno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Zahladnjet će pa će kiša u gorju prijeći u snijeg. Četvrtak će biti sunčaniji i većinom suh, uz dosta hladno jutro. Petak donosi novo naoblačenje s kišom, posebno u drugom dijelu dana.

Vikend donosi zahladnjenje

Na moru u četvrtak i petak povremeno kiša, poglavito u petak mjestimice i obilnija. Promjena strujanja od jugozapadnog na sjeverozapadno i sjeverno donijet će u četvrtak samo kratkotrajno malo hladniji zrak. U petak opet toplije, a zahladnjenje je ponovno izgledno od nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Severe Weather Europe objavio je kako očekuje drastičnu promjenu temperature potkraj ovog tjedna. Iz Rusije se prema kontinentalnoj Europi primiče hladna frotna koja uz prave zimske temperature donosi i novi snijeg. Očekuju da će središnji dio Europe zahvatiti ledeni val te najavljuju i snijeg u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo