UPALJEN METEOALARM / Stiže još kiše i pljuskova s grmljavinom, a ponegdje i snijeg: Evo kada bi se moglo smiriti i razvedriti

Na jugu Hrvatske podjednako toplo, uz umjereno i jako jugo. Bit će promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, često i u obliku obilnih pljuskova praćenih grmljavinom

21.11.2023.
7:33
VOYO logo

U utorak opet kiša, ponegdje i obilna te u obliku pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu u početku umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo i jugozapadnjak, zatim sve češća bura, koja će još jače puhati, osobito podno Velebita i s orkanskim udarima. Valja spomenuti i kako će mjestimice u gorju padati susnježica i snijeg, pri čemu će osjećaj hladnoće u unutrašnjosti pojačavati često umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Ostatak tjedna stabilniji i sunčaniji, na Jadranu još uglavnom u četvrtak uz lokalno jaku buru, te u većini unutrašnjosti uz jutarnje minuse i mraz, ponegdje i maglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Vrijeme u utorak

Tomislava Hojsak iz DHMZ-a za HRT dala je detaljniju vremensku prognozu: "Utorak će na istoku Hrvatske proteći oblačno i kišovito, a zapuhat će i umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura se neće znatnije mijenjati, te će većinom biti između 6 i 9 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj - oblačno s kišom, češćom i lokalno obilnom u prvom dijelu dana, te uz sjeveroistočnjak. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između 5 i 10 °C."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblačno i na zapadu, a kiša, lokalno i u obliku izraženih pljuskova, bit će češća u prvom dijelu dana. Potkraj dana u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Još prijepodne na sjevernom Jadranu puhat će jugo, a zatim će jačati bura na umjerenu i jaku s olujnim udarima. Temperatura zraka od 12 do 15 °C, u gorju od 6 do 10 °C, popodne hladnije.

Bura će navečer puhati i u Dalmaciji, a prije nje veći dio dana umjereno i jako jugo. Uz promjenjivu i povećanu naoblaku, povremeno pljuskovi s grmljavinom, lokalno čak i obilni. Temperatura zraka većinom od 14 do 18 °C, u unutrašnjosti od 9 do 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugu Hrvatske podjednako toplo, uz umjereno i jako jugo. Bit će promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, često i u obliku obilnih pljuskova praćenih grmljavinom.

Idućih dana

Slijedi smirivanje, ali još će u srijedu u početku biti zaostalih tmurnih oblaka i slabih oborina pa i jakog sjevernog vjetra. Slijedi razvedravanje, ali u četvrtak još hladnije, ujutro uz mraz pa i maglu, u petak moguće dugotrajniju. Za vikend čini se prolazno naoblačenje, sporadično moguće uz slabe oborine i tek malo manje hladno, primjereno za doba godine, javlja Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu još u srijedu u početku moguć koji neverin u Dalmaciji. Ubrzo će se bura proširiti duž cijele obale, rastjerati oblake, a pritom će i zahladiti. Bura u srijedu najjača, ponegdje i orkanske jačine, osobito pod Velebitom. Malo manje vjetrovito u četvrtak, a prolazno mirnije u petak pred opet promjenjiviji vikend.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo