IZDANA UPOZORENJA / Stiže jaka promjena vremena: Upaljeni meteoalarmi: Pljuskovi, grmljavina, moguće bujice

Image
Foto: Ziga Zivulovic jr./PIXSELL/F.A. BOBO

'Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu', kazali su iz civilne zaštite

28.8.2023.
8:42
Ziga Zivulovic jr./PIXSELL/F.A. BOBO
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje cijele Hrvatske, kontinentalni dio zemlje nalazi se u narančastom upozorenju što označava da je vrijeme opasno, a obala se nalazi pod žutim upozorenjem što označava da je vrijeme potencijalno opasno.

Kako je objavio DHMZ jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će ujutro i prijepodne sjeverni i dio srednjeg Jadrana, potom će se širiti prema jugu te na zapadne krajeve unutrašnjosti, a najkasnije, tek kasno poslijepodne, doći će do Slavonije. Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, vjerojatnije duž obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C", objavio je DHMZ.

Image
moguće velike štete /

Ravnateljstvo civilne zaštite: Pripremite se! Stiže grmljavina, pijavice, tuča, bujice...

Image
moguće velike štete /

Ravnateljstvo civilne zaštite: Pripremite se! Stiže grmljavina, pijavice, tuča, bujice...

Osječka i zagrebačka regija nalaze se pod upozorenjem zbog lokalno mogućeg grmljavinskog nevremena, a vjerojatnost grmljavine je veća od 65 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovačka i kninska regija također se nalaze pod upozorenjem zbog lokalno mogućeg grmljavinskog nevremena, a vjerojatnost grmljavine je veća od 70 posto, dok je na području gospićke regije vjerojatnost grmljavine veća od 75 posto.

Riječka, splitska i dubrovačka regija nalaze se pod trostrukim upozorenjem, odnosno tamo su alarmi upaljeni zbog ponegdje mogućih olujnih udara juga, mogućeg grmljavinskog nevremena, obilne kiše, ali i moguće tuče. Upozorenje je također i zbog toplinskog vala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjeverna Dalmacija, srednja Dalmacija, te južna Dalmacija pod upozorenjem se nalaze zbog udara vjetra.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", napisala je civilna zaštita ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Novi ponedjeljak, nova promjena vremena. Bez kišobrana ne izlazite iz kuće do petka, kad nam se vraća sunce

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo