VELIKI OBRAT /

Burna promjena vremena: Pada temperatura, bit će pljuskova, moguće i pijavice

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne i dalje prevladavajuće oblačno, tek rijetko uz malo raskinute naoblake, a bit će i ponešto suhih sati, posebno na sjeverozapadu

Tanja Renko

27.9.2024.
21:28
VOYO logo

Petak je obilježila izražena južina s kojom je temperatura zraka na istoku unutrašnjosti porasla i iznad 30 stupnjeva. U subotu pravi obrat - s premještanjem frontalnog poremećaja naglo će stići puno hladniji zrak pa će promjena mjestimice biti praćena burnim procesima.

SUBOTA

Prijepodne već u većini predjela umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, ponegdje i obilnijim pljuskovima, prvo na zapadu zemlje. U unutrašnjosti će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će jugo malo oslabjeti i okretati na jugozapadni, potom i sjeverozapadni vjetar. Na moru su moguće i pijavice. Jutarnja temperatura od 14 do 19 °C, na Jadranu od 19 do 23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne i dalje prevladavajuće oblačno, tek rijetko uz malo raskinute naoblake, a bit će i ponešto suhih sati, posebno na sjeverozapadu. Navečer još svježije. U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno i kišovito. Ponegdje će pasti i obilnija kiša i to u razmjerno kratko vrijeme. Navečer će sjeverni i sjeverozapadni vjetar jačati, a s njim će i znatno osvježiti u odnosu na današnji dan, i za više od 10-ak stupnjeva.

Image
PALO 100 LITARA KIŠE /

Žestoko nevrijeme na području Splita: Kamere snimile pijavicu

Image
PALO 100 LITARA KIŠE /

Žestoko nevrijeme na području Splita: Kamere snimile pijavicu

U Dalmaciji će sjeverozapadni i sjeverni vjetar naglo zamijeniti jugo, a uz promjenljivu naoblaku bit će mjestimične kiše, često i nevera, prvo na sjeveru, zatim prema večeri i prema jugu. Najviša temperatura između 23 i 27 °C. Na zapadu zemlje kiše će u drugom dijelu dana biti tu i tamo, vjerojatnije u gorju, a na moru ponovno u večernjim satima. Pozornost treba posebno staviti na buru koja će dosta naglo zapuhati i u dosta krajeva olujnom jakošću, osobito podno Velebita. S burom će i naglo osvježiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Već u nedjelju u unutrašnjosti postupno razvedravanje sa zapada, no bit će i prilično vjetrovito, osobito na oblačnijem istoku gdje će kiše još biti tijekom prijepodneva. Početkom tjedna suho i uz dosta sunčanih sati. Treba računati na svježa jutra. Od srijede ponovno promjenljivije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu također drugo dio tjedna promjenljiviji, a za detalje treba još pričekati. Izvjesno je da će od nedjelje do utorka biti suho. Pritom će nedjelja biti vrlo vjetrovita uz jaku i olujnu pa treba računati na prometna ograničenja. Početkom tjedna će slabjeti. Za kraj još jednom napomena na sutrašnju naglu promjenu vremena pa prilagodite aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo