TURBULENTAN TJEDAN /

Stiže drastična promjena vremena: Moguć je i obilan snijeg!

Image
Foto: Davor Puklavec/Armin Durgut/PIXSELL

U petak će pak zapuhati bura, podno Velebita s olujnim udarima. Od petka hladnije, osobito u kopnenim područjima, javlja DHMZ

10.9.2024.
9:33
Davor Puklavec/Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Nakon obilnih količina kiše koja je pala diljem obale i poplavila brojne ulice, danas je dan u Hrvatskoj započeo sunčano. Prema prognozi vremena i srijeda će biti pretežno sunčana, a ujutro u unutrašnjosti može biti magle.

No od četvrtka, nova promjena, koja će donijeti niske temperature. Bit će umjereno do pretežno oblačno uz čestu kišu, ponegdje i obilniju, osobito na Jadranu, a očekuju se i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab, osobito od četvrtka i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu još u srijedu umjerena bura, potom jugozapadnjak, a navečer će jačati jugo koje će u četvrtak biti i jako. U petak će pak zapuhati bura, podno Velebita s olujnim udarima. Od petka hladnije, osobito u kopnenim područjima, javlja DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAO DA JE JESEN /

Razvedravanje pa opet promjena: Meteorolog upozorio na novu kišu, pljuskove i zahlađenje

Image
KAO DA JE JESEN /

Razvedravanje pa opet promjena: Meteorolog upozorio na novu kišu, pljuskove i zahlađenje

Kako piše Istramet nakon kratkotrajnog smirivanja vremena, već u četvrtak stiže nam novo pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Promjena će kulminirati u petak s naglim padom temperature zraka. Zahladnjenje će najizraženije biti u gorju. U Alpama će tako ljetne temperature naglo zamijeniti prava zima. U višim dijelovima mogao bi pasti i metar snijega, a obilan snijeg očekuje i slovensku Kredaricu.

Temperature zraka na 850 hPa (oko 1.500 metara nadmorske visine) mogle bi se sniziti na 0 °C i na Dinaridima, što znači kako su pahulje izgledne i na tom područje. Prve pahulje vjerojatno će zalepršati na Velebitu, a modeli su posebno izdašni za crnogorske planine. Nakon turbuletnog kraja tjedna, modeli su jutros povoljni za vikend, stoga nas prema svemu sudeći očekuje sunčanije vrijeme uz temperature zraka primjerene jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo