KAO DA JE JESEN /

Razvedravanje pa opet promjena: Meteorolog upozorio na novu kišu, pljuskove i zahlađenje

Već potkraj četvrtka stiže novo jače naoblačenje, ali ovaj put će se oblačno i kišovito, dulje zadržati

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

9.9.2024.
21:31
VOYO logo

Kišovit početak tjedna, obilna kiša na Jadranu, a ekstremna količina oborine pala je na krajnjem jugu. Stizala je velika količina vlage sa Sredozemlja u sklopu dugačkog frontalnog poremećaja koji se prostirao sa sjevera kontinenta sve do Afrike. Srećom, već do sutra ti oblaci napuštaju naše krajeve, a širi nam se sa jugozapad polje vedrine.

UTORAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće noći razvedravanje. No, malo kiše još u početku može pasti na krajnjem istoku te osobito na jugu zemlje, gdje je je moguć i koji izraženiji pljusak. Već ujutro i na jugu manje oblaka, naime, proširit će se duž obale umjerena do jaka bura, a podno Velebita će imati olujne udare. Jutro svježije, najniža temperatura od 11 do 16 5C, na Jadranu između 18 i 21 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Bit će lokalnog razvoja oblaka, ali samo rijetko postoji mala šansa za kakav kraći izolirani pljusak. Vjetar slab do prolazno umjeren sjeverozapadni, a temperatura malo viša, bit će oko 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku barem djelomice sunčano, malo više oblaka može niknuti oko gorja na zapadu Slavonije te oko Podunavlja, no zadržat će se uglavnom suho. Puhat će i dalje umjeren sjeverozapadnjak, ali bit će toplo, između 23 i 25 °C, koliko je i uobičajeno za ovo doba godine.

U Dalmaciji svakako sunčanije, prema sjeveru često i vedro. Bura će malo oslabjeti, na moru prolazno i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a bit će vrlo toplo, između 26 i 29 °C.

Na sjevernom Jadranu obilje sunca, a nešto oblaka se do kraja dana može razviti u unutrašnjosti Istre te u riječkom zaleđu, no uz gotovo zanemarivu vjerojatnost za kišu. Bura će popustiti, a bit će toplo, uz more i vrlo toplo.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabilne prilike neće dugo potrajati, još samo u srijedu uz dosta sunca pa i nešto višu temperaturu. Već potkraj četvrtka stiže novo jače naoblačenje, ali ovaj put će se oblačno i kišovito, dulje zadržati. Može biti izraženijih pljuskova u petak, a uz sjeverni i sjeverozapadni vjetar osjetno će zahladiti. Ostat ćemo ispod 20 °C, u petak i subotu često će biti i jedva 15-16 °C u najtoplijem dijelu dana, kao da smo usred jeseni.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu od četvrtka popodne već oblačnije i nestabilnije uz kišu te pljuskove praćene grmljavinom, osobito u petak moguće izraženije nevrijeme, na jugu još i u subotu. Promjena kreće s pojačanim jugom, ali ubrzo okreće na buru i tramontanu s kojima će i ovdje temperatura biti osjetno niža.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo