KOME VJEROVATI? /

HDZ-ov ravnatelj karantenskog smještaja komentirao objavljenu snimku: 'Sve je izvučeno iz konteksta!'; Župan mu baš i ne vjeruje

Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Radoš je ovom slučaju kazao kako mu je savjetovano da ne daje nikakve službene izjave

25.8.2021.
18:13
Zeljko Mrsic/PIXSELL
VOYO logo

Zadarski vijećnik iz redova SDP-a, Jure Zubčić objavio je u srijedu audiosnimku isječka telefonskog razgovora u kojem je obnašatelj dužnosti ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru Stipica Radoš, inače član HDZ-a. On je tražio da se na njegov privatni račun uplati naknada za boravak strane turistkinje zaražene koronavirusom, koja je stacionirana u karanteni u đačkom domu.

Telegram piše kako je trošak iznosio 1715 kuna, a da su domaćini trošak uplatili na račun Zadarske županije, jer nisu htjeli da novac završi u tuđim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radoš: “Pa ja sam vam poslao na Whatsapp onaj…”,
Uplatitelj: “Samo IBAN ste mi poslali. Naziv primatelja trebamo…”
Radoš: “Stavite Stipica Radoš samo…”
Uplatitelj: “To je na privatni, jel?”
Radoš: “Ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjem. O tome se i radi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravdao se da nije ništa krivo učinio

Radoš je za Zadarski.hr o ovom slučaju kazao kako mu je savjetovano da ne daje nikakve službene izjave.

"Samo ću vam reći da je sve izvučeno iz konteksta i da nemam što kriti", kazao je ravnatelj Radoš ne želeći išta dodatno demantirati ili pak javnosti objasniti kako se našao u situaciji sa snimke.

Kako doznaje Zadarski.hr, ravnatelj Doma nadležnima se pravdao da nije ništa krivo učinio te kako su se stvari zakomplicirale jer su svi djelatnici knjigovodstva bili na godišnjem.

Rekao im je da su turisti htjeli plaćati u eurima i da Dom nije imao otvoren devizni račun te kako je zbog toga korisnicima dao broj svog privatnog računa. Pravdao se time i da novac još uvijek "stoji" na njegovom računu te kako ga on nije podizao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KAD SU SAD SVI NA GODIŠNJEM' /

Zadarski HDZ-ovac tražio da se naknada za boravak u karanteni uplati na njegov privatni račun: Postoji i snimka, reagirala i policija

Image
'KAD SU SAD SVI NA GODIŠNJEM' /

Zadarski HDZ-ovac tražio da se naknada za boravak u karanteni uplati na njegov privatni račun: Postoji i snimka, reagirala i policija

Župan: Riječ je o ozbiljnim optužbama

Na objavu kompromitirajuće snimke reagirala je i Zadarska županija, točnije župan Božidar Longin jer je, čim je doznao za spomenuti zahtjev, preko resornog pročelnika zatražio hitnu sjednicu Domskog odbora i njihovo očitovanje.

"Riječ je o ozbiljnim optužbama, ali ćemo detaljniji komentar svakako imati nakon što dobijemo konkretnije i potpunije informacije", kazali su iz Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo