STIGLA PROMJENA VREMENA, NO ČEKA NAS JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE: / Uz zahladnjenje, vjetar i kišu opet stiže malo zime

Image

Hladnije vrijeme, olujni vjetar, kiša, točnije pljuskovi, ali i pahulje u nizinama, to je sve ono što nas čeka, kad je vrijeme u pitanju, u idućih nekoliko dana

11.3.2019.
11:55
VOYO logo

Kako su meteorolozi i najavili, Hrvatsku je početkom tjedna zahvatila vremenska promjena, a ponedjeljak je bio oblačan, ponegdje s kišom.

Prema najavi Zorana Vakule, u ponedjeljak nas očekuje nešto hladnije vrijeme s padalinama, a ponegdje i olujnim nevremenima. Iako najavljuje kišu i pljuskove, Vakula tvrdi kako će u gorju padati snijeg, a snježne pahulje ne isključuje mjestimice i u nizinama. Riječ je, tvrdi, prije svega o unutrašnjosti Dalmacije - Sinju, Imotskom i Konavlima, dok su uz buru pahulje moguće čak ponegdje i uz more, osobito od ponedjeljka navečer do utorka ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljniju prognozu za HRT za iduća tri dana pred nama donijela je dr. sc. Petra Mikuš Jurković, iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

Snježni ponedjeljak

"U Slavoniji, Baranji i Srijemu jutro će biti najtopliji dio dana, uz kišu. Poslijepodne će oborina biti manje, ali će biti osjetno hladnije, uz povremeno umjeren sjeverni vjetar, u višim predjelima moguće i poneku pahulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo snijega uz pad temperature popodne može biti i u središnjoj Hrvatskoj, no uglavnom će padati kiša. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar.

Image

HRT

U gorju će sjeveroistočnjak mjestimice imati i olujne udare. Još vjetrovitije na obali sjevernog Jadrana, poslijepodne uz jaku i olujnu buru, koja može donijeti i pokoju snježnu pahulju. Snijega će zasigurno biti u gorju, ali i kiše, duž obale moguće i obilnije, uz grmljavinu. U prvom dijelu dana na srednjem Jadranu toplije, a onda zahladnjenje, uz koje će u unutrašnjosti Dalmacije prema večeri biti i snijega. Duž obale kiša, ponegdje i grmljavina. Nakon juga, zapuhat će bura, koja će prema kraju dana jačati. Stoga će i more navečer biti umjereno valovito i valovito. Prijepodne će biti toplije, a zatim pad temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahladnjenje će se najkasnije osjetiti na jugu Hrvatske, gdje će padati kiša, moguće i obilnija, uz grmljavinu, a u zaobalju prema kraju dana ponegdje i susnježica i snijeg. Umjereno jugo navečer će okretati na buru", navodi dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Image

Foto: HRT

Image

Foto: HRT

U utorak većinom suho, vjetrovito i hladnije, a u srijedu...

Prema prognozi dr. sc. Mikuš Jurković, jutra će na kopnu i dalje biti hladnija uz mjestimice moguć mraz. Kad je riječ o utorku upozorava na vjetar, ponegdje i olujni. No, ističe kako će on već u srijedu slabjeti. Tada nas, tvrdi, čeka novo naoblačenje i kiša, ponajprije u gorju i snijeg. Ipak, prema vikendu će biti uglavnom suho i malo toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I na Jadranu od petka više sunčanog vremena i porast temperature, a do tada promjenjivo. Olujni, moguće i orkanski udari bure u utorak će biti češći u Dalmaciji. Na jugu zemlje u noći još kiša, u zaobalju i susnježica i snijeg, a zatim posvuda sunčanije i suho - ali nakratko. S jugom dolazi novo naoblačenje već u drugom dijelu srijede, pa ponegdje opet može biti pljuskova i grmljavine", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike