ZARAŽENO STOTINJAK LJUDI / Stigla reakcija restorana u kojem su gosti pokupili norovirus: 'Testovi svih zaposlenika i hrane do sada su negativni...'

Image
Foto: Shutterstock

'Poduzimamo sve radnje kako bi rasvijetlili okolnosti i uzroke dosadašnjih zaraza te surađujemo sa svim nadležnim tijelima kojima smo kontinuiramo na raspolaganju', kazali su iz restorana

1.9.2023.
19:11
Shutterstock
VOYO logo

Stotinjak gostiju na svadbi Mislava i Katarine zarazilo se norovirusom, a desetak njih zatražilo je i hitnu medicinsku skrb. Među zaraženim je bilo i djece. Zarazu je prenio mladoženja koji se vjerojatno zarazio dan ranije.

Državni inspektorat privremeno je zabranio korištenje prostora u svadbenima salama Corberon u Zaprešiću. Pitali smo restoran što misle o tome, a odgovor donosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je zbog svih neugodnosti koje su imali mladenci i njihovi gosti zbog zaraze norovirusom na nedavno održanim svadbama. Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije Državnog inspektorata RH da svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze.

Image
VIRUS SE PROŠIRIO MEĐU GOSTIMA /

Buknula zaraza na svadbi u Zaprešiću: Državni inspektorat zatvorio popularnu lokaciju za vjenčanja

Image
VIRUS SE PROŠIRIO MEĐU GOSTIMA /

Buknula zaraza na svadbi u Zaprešiću: Državni inspektorat zatvorio popularnu lokaciju za vjenčanja

Poduzimamo sve radnje kako bi rasvijetlili okolnosti i uzroke dosadašnjih zaraza te surađujemo sa svim nadležnim tijelima kojima smo kontinuiramo na raspolaganju. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar i tvrtkom Bio San tijekom ovoga tjedna dezinficirali smo još jednom sve prostore u kojima se svadbe održavaju i u kojima se obavlja priprema hrane te su uzeti dodatni uzorci s različitih površina, a rezultate daljnjih testova očekujemo tijekom sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovome trenutku i pored svih poduzetih mjera nemamo saznanja na koji način je norovirus došao među goste te intenzivno radimo na utvrđivanju činjenica. Svjesni važnosti dana vjenčanja u životu naših klijenata, činimo sve da uvjete za ponovni početak rada zadovoljimo što je prije moguće. Nažalost, do utvrđivanja svih činjenica i otklanjanja eventualnih nedostataka moramo otkazati svadbene svečanosti planirane za ovaj vikend. O daljnjem razvoju događaja pravovremeno ćemo obavijestiti sve koji su planirali svoje svadbene svečanosti u našem resortu.

Ovim putem se ispričavamo svim mladencima i njihovim gostima na koje na bilo koji način utječe ovaj razvoj događaja te smo im na raspolaganju kako bismo zajedno pronašli adekvatna rješenja za njihove svadbene svečanosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Festival Baš Naš s Gradeca se preselio na Bundek: Najpoznatiji chefovi pripremili su jelovnike, neće nedostajati koncerata ni zabave

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo