(Blue Rose) / STEVE WYNN - Crossing Dragon Bridge

Image

Čovjek koji je toliko puta oduševio zagrebačku publiku u Ljubljani je snimio album karijere.

14.2.2009.
12:44
VOYO logo

Americana odmetnik otišao je u Ljubljanu do svog "duhovnog brata" i novopečenog Slovenca Chrisa Eckmana te se vratio s najboljim albumom samostalne karijere i djelom tek za nijansu slabijim od mitskog debija bivšeg mu benda Dream Syndicate.

Potpomognut lokalnih zborom i praškim orekstrom, Wynn je snimio ispovijest "stranca u stranoj zemlji" koja u punom sjaju dotiče glazbu svih
njegovih uzora. Duh Syda Barretta otvara i zatvara ploču sa "Slovenian Rapsody" nakon čega se Steve naizmjenično pretvara u Neila Younga, Leonarda Cohena i Boba Dylana pritom ostajući jedinstven i tako poseban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeme ovog veličanstvenog albuma posijano je krajem 2007. na koncertu u zagrebačkom Teatru &TD kada su nas Wynn i Eckman uvjerili da akustična gitara i glas često imaju veću snagu od svih distorzija i pojačala ovog svijeta. Akustika dominira i čitavim "Dragon Bridgeom" uz povremene izlete u garažnu psihodeliju ("Love Me Anyway") i orkestralni pop.

Posebnu pažnju vrijedi posvetiti tekstovima, i inače jakom oružju ovog sjajnog singer/songwritera, u kojima je na neki način opjevao život na cesti, preseljenje iz Los Angelesa u New York i sve one beskrajno dobre ili nepopravljivo loše strane gradova koji su ga stvorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo