apsurd /

Stepenice koje vode nikuda u Domu zdravlja Vrapče je simbol svega što ne valja u Hrvatskoj

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ironija je tim veća što se godinama vode bitke s raznim institucijama kako bi se postavila ispravna infrastruktura za osobe s invaliditetom

10.5.2017.
12:47
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Još jedan apsurd naših gradskih uređenja - kod Doma zdravlja Vrapče postoje stepenice koje doslovno vode nikuda. Ironija je tim veća što se godinama vode bitke 
s raznim institucijama kako bi se postavila ispravna infrastruktura u zgradama koje se često posjećuju za osobe s invaliditetom i poteškoćama. 

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

IZVOR: (Borna Filic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, krajem trećeg mjeseca objavili smo priopćenje kojeg je poslala predstavnica Incijative za pristupačno vještačenje Maja Karaman Grbavac koja je upozorila da prostor, kao i u mnogim drugim insitucijama, nije adekvatan niti pristupačan za nepokretne i slabije pokretne osobe. 

"Nepokretni i slabije pokretni korisnici usluga Zavoda i dalje se vještače u dvorištu zgrade, na parkiralištu u automobilima i sl.", istaknula je tada Maja Karaman Grbavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga mnogi postavljaju simbolično pitanje koje vuče svojevrsnu paralelu sa stanjem u državi - zašto nema dobrog smjera već samo stepenice koje vode nikuda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo