roditelji u strahu /

'Stavio mi je sinu skalpel pod grlo': Zbog problematičnog dječaka (12) cijeli razred u nastavnom bojkotu

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

Na satu tehničke kulture, problematični dječak izvadio je skalpel iz pribora za rad i stavio ga drugom učeniku pod grlo

16.11.2018.
13:45
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

U osječkoj Osnovnoj školi 'Tin Ujević' od ovog četvrtka cijeli jedan razred, točnije 5.b, bojkotira nastavu. 

Razlog tomu je, kako kažu roditelji, sustavno maltretiranje koje učenici toga razrednog odjela trpe od 12-godišnjeg kolege F. K., koje je kulminiralo ove srijede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je naime, spomenuti dječak na satu tehničke kulture izvadio skalpel iz pribora za rad i najprije ga stavio sebi pod grlo, a potom i drugom učeniku. 

"Sin mi je ispričao da je u jednom trenutku F. K. došao do njega i drugog dječaka i otvorenim skalpelom demonstrirao na svom vratu kako će ih ubiti. Mom je sinu potom prijetio da će ga pretući i cijelo je vrijeme imao skalpel u ruci", priča majka Jadranka Gaće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu je priču potvrdila i majka još jednog učenika, Sandra Štiks, koja je dodala kako je F.K. svom 'asistentu' navodno rekao kako samo njega neće dirati pošto su si dobri.

"Do sada smo imali razumijevanja za to dijete, ali više nećemo, jer nam nitko ne može jamčiti sigurnost naše djece", kaže uznemirena majka Sandra za Glas Slavonije.

Prema riječima majke Sanele Eichner, od njezine je kćeri F. K. prošle godine tražio da skine majicu dok je prolazila pokraj toaleta i otkopčao patent svojih hlača. Djevojčica je potom pisala pravobraniteljici za djecu, a majka, koja inače radi s osobama s teškoćama, posavjetovala ju je da ne ide više sama u toalet, neka mu se ne obraća, ne ruga mu se i slično jer sve to potiče agresivno ponašanje. Međutim, nakon ovotjednog ispada za koji, prema tvrdnjama učenika, nije bilo povoda, roditelji su odlučni poduzeti radikalne mjere.

Incident koji se dogodio u trećem razredu itekako pamti majka Kristina Knežević. Kći ju je nazvala i rekla da je seksualno zlostavljana, a nakon majčina upita što se točno dogodilo, odgovorila je da joj je F. K. došao u toalet, skinuo si hlače i gaće te tražio da ga dira po spolovilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kći je nekako uspjela zatvoriti vrata i u toaletu je bila zatvorena 15-ak minuta dok on nije otišao. Nije ju ostavio na miru pa joj je i prekjučer, pod satom tehničke kulture, kad je, nakon skalpela, uzeo škare u ruke, prijetio da će joj iskopati oči", ispričala je Kristina. 

Majka s početka priče, Jadranka Gaće, kaže kako incidenti koje uzrokuje isti dječak u školi traju već godinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezinog je sina svojedobno naime, pokušao ugušiti. 

"Sjeo je na njega i počeo ga gušiti, na što ga je moj sin uspio ugristi za ruku. Ja sam pozvala policiju", kaže Gaće te dodaje kako su roditelji svjesni da je F. K.-u potrebna pomoć, no ne žele trpjeti njegove stalne ispade i čekati da se dogodi tragedija.

U srijedu su zbog toga roditelji djece iz razreda zatražili sastanak s ravnateljicom, uputivši joj usmenu i pismenu obavijest kako njihova djeca neće dolaziti na nastavu dok se F.K. ne udalji iz blizine njegove djece. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo