Bolji im i vratari / Statistika otkriva: Norveška je puno brža od Hrvatske - šutiraju čak devet lopti više po utakmici

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Norveški vratar Bergerud sam je dosad skupio 44 obrane, dok je hrvatski tercet Stevanović - Alilović - Pešić sveukupno na 28 obrana

20.1.2018.
16:19
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

'Norveška je jako ozbiljna reprezentacija. Nadigrali su Francusku, koja se zahvaljujući sreći provukla', kazao nam je Veselin Vujović nakon prve utakmice Norvežana na ovom Europskom prvenstvu. Norveška je tada 50 minuta držala Francusku u šaci, da bi na koncu nesretno izgubila u posljednjem napadu.

Puno je ipak pokazala ta utakmica Norveške. Zabili su i tada, protiv svjetskog prvaka, 30 golova. U nastavku prvenstva efikasnost su dodatno podigli, pa su tako u svakom idućoj utakmici zabili debelo preko 30. Pokazuje to i statistika: Norveška igra puno brže od Hrvatske jer šutira čak devet lopti više po utakmici (51,5 spram hrvatska 42 šuta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sander Sagosen vođa je reprezentacije, po mnogima kandidat za najkorisnijeg igrača prvenstva. Norveška zasad ima najboljeg strijelca prvenstva. Kristian Björnsen, desno krilo, naime, dosad je u četiri utakmice zabio čak 29 golova, od čega šest Francuskoj i Bjelorusiji, devet Austriji te osam Srbiji.

Statistika otkriva i da Norvežani imaju znatno bolje vratari nego hrvatska reprezentacija. Torbjørn Bergerud, 22-godišnjak koji je obranio Horvat sedmerac prije godinu dana, dosad je skupio 44 obrane na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih vratara Stevanović je skupio 18 obrana, Alilović šest, Pešić četiri. U postocima: norveški vratar koji brani veliku većinu vremena ima 32 posto obrana, a niti jedan hrvatski vratar nema više od 26 posto. 

No sve to malo vrijedi kada započne utakmica. Jer ovaj put će zagrebačka Arena biti puna, s nadajmo se uzavrelom atmosferom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo