Starica spava okružena smećem i izmetom

8.3.2012.
21:37
VOYO logo

Kad su dubrovački vatrogasci i susjedi proteklog tjedna pokušavajući spasiti staricu ušli u stan u kojemu je izbio požar, u Stayevoj ulici u Karmenu, zatekli su šokantan prizor.

Iako navodno imućna, starica godinama živi bez struje i vode, okružena smećem, mačkama i mačjim izmetom. Nakon požara po izlasku iz bolnice vratila se u stan u Karmenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nesnosan smrad iz tog stana i nehumane uvjete u kojima žena živi u nekoliko je navrata s govornice dubrovačke Gradske vijećnice upozoravao njen susjed i gradski vijećnik Mujica Zijadić, no na to nitko nije reagirao.

Centar za socijalnu skrb nemoćan?

A onda je jedne noće uz svu muku u zgradi izbio i požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćao sam se sa suprugom s kazališne premijere. Kad smo došli u našu ulicu osjetio sam da nešto gori. Ulicom se širio smrad poput zagorene tave. Pomislio sam da gori naš stan. Brže bolje smo ušli u kuću i sve pregledali. Sve je bilo u redu. Krenuo sam otvoriti prozore da se stan malo provjetri. Tad sam vidio da kroz persijane susjednog stana suklja gusti dim. Znao sam da je Davorka u pitanju. Odmah sam izletio na ulicu i zvao susjede kako bismo je pokušali izvući vanka", ispričao je M. Zijadić koji je spašavao svoju susjedu. Mujica Zijadić za pomoć susjedi se obraćao i Centru za socijalnu skrb, no ondje su mu, kaže, rekli da su nemoćni. Tako je nesretna žena ostavljena na milost i nemilost, piše Dubrovnik.press

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo