KONSTANTNE POPLAVE / Stanovnici Španskog nezadovoljni zbog radova: 'Je l’ Bandić obećao besplatne bazene? Jest'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Trg Ivana Kukuljevića bi za svake veće kiše postao bazen, a Špansko je prozvano Venecijom

18.9.2017.
10:23
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

U Španskom Trg Ivana Kukuljevića, koji je stanovnicima ovog kvarta centar zbivanja, cijelo je ljeto bio raskopan, a razlog tome bili su radovi na odvodnji koja na ovom trgu nije riješena otkako je uređen. Trg bi za svake veće kiše postao bazen, a Špansko je prozvano Venecijom.

Zbog radova na trgu mnogi su mislili kako će se riješiti poplave, no radnici su otišli za mjesec dana, a već za prve oluje koja je pogodila Zagreb, trg se ponovno pretvorio u bazen. "Je l’ Bandić obećao besplatne bazene? Jest. Jesmo ih dobili sa svakom kišom na Kukuljeviću? Jesmo", ironično su za Večernji list komentirali stanovnici Španskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bageri su stigli nakon što su predstavnici Gradske četvrti Stenjevec godinama upozoravali na problem, a radovi na izgradnji oborinske odvodnje tek su prva faza uređenja trga, rekao je nekadašnji predsjednik GČ Vladimir Andrić, za čijeg je vodstva, još 2014., upućen zahtjev za sanacijom.

"Postavili su dvije velike cijevi s istočne i zapadne strane trga te ugradili nove šahtove, koji su trebali biti spojeni slivnicima smještenima uz rub pješačke zone. Šahtovi su stavljeni, no nisu povezani kanalicama, tako da voda ne otječe u njihovu smjeru", rekao je Andrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se prešlo s jednog kraja na drugi, stanovnici su morali posezati za paletama i gajbama, no čini se kako se situacija ni u budućnosti neće pretjerano promjeniti. Iako su u manjini, postoje ljudi koji su zadovoljni izvedenim radovima, a među njima je i Marko Šlezar, ugostitelj koji na trgu drži kafić već 15 godina, a on nikad nije poplavio iako  je terasa zbog pljuskova znala  biti pod vodom. 

"Mnogi nisu zadovoljni, ali tvrdim da je sve napravljeno po PS-u. Ova posljednja poplava nakon oluje dogodila se jer je lišće zaštopalo šahtove pa voda nije otjecala. No, kad sam uzeo metlu i maknuo ih, sva voda se povukla u rekordnom roku", rekao je Šlezar za Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo