Pretjerao u slavlju / Stanka Jurića očekuje velika kazna: Hajdukovac bi zbog pjesme mogao dobiti i do osam utakmica

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mladi Hajdukov veznjak je već objasnio da nije poveo tu spornu pjesmu, već je ta pjesma krenula s tribine

25.4.2019.
10:50
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ukratko, Stanko Jurić jest napravio određenu grešku, navijači mogu pjevati pjesme u kojima se vrijeđa protivnika, to je normalno na svim sportskim borilištima svijeta, dok god to ne prelazi granice dobrog ukusa, ali sportašima to jednostavno nije dozvoljeno.

Ono što je važno jest staviti stvari u kontekst i primijeniti isto mjerilo za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Hajdukov veznjak je već objasnio da nije poveo tu spornu pjesmu, već je ta pjesma krenula s tribine, i to je najvažnije što se njega tiče. To ne sprječava medijsku mašineriju sklonu trenutnom vladajućem poretku u HNS-u da zaziva kazne i do osam utakmica zabrane za njega, piše Splitski dnevnik.

Zato smo izvukli dva slična primjera koja su se dogodila u prošlosti HNS-a, i kazne koje su uslijedile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva scena, više – manje poznata svima jest proslava Dinamovih igrača i uprave koji su prije ravno deset godina slavili osvajanje titule pjesmom „Jebi se jebi, Splite…“.

Iako se na snimci dobro vidi da pjevaju i Dejan Lovren i uvaženi gospodin Vrbanović i još neki, kaznu su na koncu platili Ivan Kelava i Ivica Vrdoljak, koji su kažnjeni po 10 000 kuna, dok je Dinamo morao platiti 20 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nešto više od dvije godine, Rijeka je razbila Dinamo 5:2, a nakon derbija nogometaši Rijeke pridružili su se navijačima i s njima zapjevali pjesmu “Kako je dobro jebati te opet”, zbog čega je, pazite sad, kažnjen klub s 5 000 kuna.

Još jednom ponavljamo, nije sporno da je Jurić pretjerao u slavlju, kao navijaču mi je to što je uradio beskrajno simpatično i razumljivo, ali sada mora biti spreman na posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi lijepo biti naivan i očekivati da će Jurić dobiti kaznu na razini one koju su dobili Riječani ili Dinamovci nakon svojih verbalnih ispada, ali to bi značilo da u Hrvatskoj vrijede isti zakoni za sve.

Nažalost, u hrvatskom nogometu vrijedi: Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo