Stanari uplašeni, u kvartu im se nakotile zmije

Stanari karlovačke četvrti Dubovac strahuju od zmija koje su se nastanile u napuštenom gradilištu u njihovom kvartu.

21.6.2011.
8:48
VOYO logo

Napušteno gradilište kod groblja u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovac postalo je idealno stanište za zmije, piše KAportal. Iako zmije koje su se nastanile na gradilištu nisu otrovne, te su to vjerojatno neotrovne crne bjelouške, stanari ih se boje jer su neke duže i od metra, a najviše se brinu za sigurnost svoje djece.

Stanari su se zato za savjet obratili Državnom zavodu za zaštitu prirode u Zagrebu, iz kojeg su dobili dobili odgovor da su, kao i ostale vrste zmija u Hrvatskoj, i ove dubovačke zaštićene te da se njihova staništa ne smiju dirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U odgovoru koji smo dobili od navedenog zavoda, Odjela za divlje svojte i udomaćene svojte i staništa (koji se bavi i zmijama) stoji da su sve zmije u Hrvatskoj zakonom zaštićene. Staništa mogu imati na zapuštenim područjima kao što je i ovo zapušteno gradilište", piše u dopisu stanara.

Iz Zavoda su im tako poručili da se problem zmija može jedino riješiti košnjom trave i raslinja te uređenjem spomenute površine, jer će zmije tada promijeniti stanište i na taj način se udaljiti od stambenih zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je na potezu gradska komunalna služba, koja je obećala da će se zapuštena površina urediti i problem zmija žurno riješiti.

Vezani članci:

arti-201106170764006 arti-201104270726006 arti-201105170536006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo