umjesto podzemnih spremnika / Stanari šireg središta Zagreba zbog odlaganja otpada morat će se odreći parkinga: 'Poprilično me šokiralo'

Zabrinuti stanari poručuju da je svima cilj da održivo živimo, ali bez da kvaliteta života pati ili pada

5.9.2022.
21:30
VOYO logo

Umjesto elegantnog rješenja koje ne zauzima prostor na nogostupu, stanari zgrada u širem središtu Zagreba morat će se odreći onoga čega im ionako nedostaje – parkirališnih mjesta. Komisija Čistoće izišla je na teren i napravila zapisnik početkom srpnja.

"U slučaju naše zgrade koja ima 10 stanova to je značilo 2 parkirna mjesta manje. Mene je to poprilično šokiralo jer sam u najgoroj varijanti razmišljala o 1 parkirnom mjestu. Uostalom, na tom uviđaju sam saznala da ćemo taj metalni spremnik morati platiti iz pričuve. Tada se baratalo cifrom od 20 tisuća kuna", kaže Tihana Mojsinović, predstavnica suvlasnika stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parkirališnih mjesta u Ulici crvenog križa je oko 250, manjih ili većih zgrada 30-tak. Nek' samo trećina zgrada bude morala po 2 parkirališna mjesta iskoristiti za postavljanje spremnika došli smo do 20 mjesta za parkiranje manje.

Image
od 1. listopada /

Dio građana moći će dobiti besplatne vrećice za otpad u Zagrebu, a ovo su uvjeti

Image
od 1. listopada /

Dio građana moći će dobiti besplatne vrećice za otpad u Zagrebu, a ovo su uvjeti

Gospođa Nadica živi u zgradi koja će spremnike imati gdje držati. No, kao majka mladića s invaliditetom i u kolicima, manjak parkinga vidi kao veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nešto napraviti po pitanju potencijalnog smanjenja parkirnih mjesta, i također onemogućiti da se iskorištavaju proširenja između parkirnih mjesta predviđenih za osobe s invaliditetom i da se tamo zapravo stavljaju kante kao što je trenutačno slučaj tamo u susjedstvu, a to nije izolirani slučaj, toga ima", kaže Nadica Bjelčić iz Zagreba.

U novom planu gradske vlasti oko odlaganja otpada stanari ove ulice vide puno nepromišljenih elemenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo sada u situaciji da smo na manje od mjesec dana od primjene, a da mi nismo još dobili jasne informacije. Mi bi trebali napraviti sastanak, trebali bi donijeti odluku, trebali bi rezervirati sredstva, možda će netko morati dizati kredite, ako je u većoj obnovi, a to sve skupa traži dosta vremena", kaže Tihana Mojsinović.

Zabrinuti stanari poručuju da je svima cilj da održivo živimo, ali bez da kvaliteta života pati ili pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo