grad nema rješenje /

Srušili pola stana, a sad bi trebali platiti 1200 kn: 'Izluđena sam, ne znam što da radimo. Ovo je strašno!'

Image
Foto: Shutterstock

Splićani koji posljednjih mjesec dana uređuju svoje stanove i stvaraju šutu u velikim su problemima jer deponija za takvu vrstu otpada u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema

19.9.2019.
8:55
Shutterstock
VOYO logo

Tako je jedna mlada obitelj na splitskim Skalicama "srušila pola stana" i stvorila 40 vreća šute koje su htjeli odnijeti na deponij, piše Slobodna Dalmacija. Iznijeli su otpad ispred kuće. 

"Izluđena sam, ne znam što da radimo. Zvala sam Grad i sve službe i tražila odgovor, ali nitko mi ništa nije odgovorio. Odnosno, rekli su mi da se strpim i da će problem biti riješen. I što sada, sada bi ova moja šuta trebala biti ispred moje zgrade dok Grad ne riješi problem. Pa to je strašno", rekla je za list Nora Limić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi trebala postupiti kao i mnogi naši sugrađani koji su se našli u sličnoj situaciji. Oni obilaze kontejnere i u svaki ubace po jednu ili dvije vreće šute. I nikome ništa.

"Ekologinja sam i ne želim kršiti zakon. Zato sam nazvala tvrtku iz Šibensko-kninske županije koja je spremna iz Šibenika doći po šutu u Split i prevesti je na za to predviđen deponij u Šibensko-kninskoj županiji. Samo, ta tvrtka naplaćuje 30 kuna po vreći. To bi značilo da ja moram platiti oko 1200 kuna za tih 40 vreća, sve zbog toga što gradska vlast nije u stanju riješiti problem s deponijem", kaže Nora Limić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je u pregovorima s tvrtkom "Cemex" koja bi u svojoj kavi trebala početi zbrinajvati građevinski otpad. Do tada se mole Splićani da ne ruše i na preuređuju svoje stanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo