Srpska djeca učila ratovati u vojnom kampu u Sibiru

Djeca tvrde da su u Sibir krenula uz pomoć Udruženja ratnih veterana srpskih zemalja 1990 - 1999 'Patriotski front'.

21.10.2010.
12:04
VOYO logo

Do tog otkrića došao je beogradski list Danas, i to preko dječjih literarnih radova u kojima su opisali dojmove boravka u dvotjednom kampu u Sibiru, gdje su sklapali puške i pucali, bacali bombe i učili rukovati noževima i mačetama.

Djeca tvrde da su u Sibir krenula uz pomoć Udruženja ratnih veterana srpskih zemalja 1990 - 1999 'Patriotski front'. Neđo Antonijević, potpredsjednik Generalne skupštine Patriotskog fronta, bio silno iznenađen što se vijest iz 2008. pojavila sada, a kao mogući razlog tome vidi činjenicu da je puno maloljetnika sudjelovalo u incidentima tijekom beogradske gej parade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da u Patriotskom frontu nisu znali kakvu će obuku imati djeca srpskih veterana.

"Oni u tim kampovima pripremaju djecu za vojsku, vjerojatno zbog toga što imaju uzastopne probleme na granici. Slali smo svoju djecu da vide metode rada, ali te iste metode nismo primijenili u našem prošlogodišnjem kampu, koji je održan pod pokroviteljstvom općine Bačka Palanka"', rekao je Antonijević, a prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski vojni analitičar Zoran Dragišić kaže kako je vojna obuka djece kazneno djelo kojim se treba baviti tužiteljstvo.

Srpski mediji javljaju i kako je tamošnje tužiteljstvo najavilo pokretanje istrage o slanju djece u vojne kampove u Sibiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo