skandal u puli /

Srbi hvale Hrvate jer su zabranili nastup Bore Drljače: evo kako je MORH reagirao na informaciju da je trebao pjevati u Domu hrvatskih branitelja

Image
Foto: Facebook

Beogradske Večernje novosti pišu da je Drljača i 2004. pravoslavnu Novu godinu proveo u Puli

6.1.2018.
8:32
Facebook
VOYO logo

Nakon što se pojavila informacija da u Puli u sklopu dočeka pravoslavne Nove godine nastupa Boro (Bora) Drljača, a ne tako davno je pjevao da su svi hrvatski branitelji i građani ustaše, koncert je, kako smo već izvijestili, otkazan. Sada se svi ograđuju od Drljače i njegova pjevanja u slavu kapetana Dragana i Radovana Karadžića. Pojavilo se još nešto novo, naime, na plakatu su navedeni i medijski pokrovitelji ali oni kažu da nisu dali dopuštenje da se njihov medij veže uz taj događaj. Naime, Glas Istre piše da je organizator zloupotrijebio njihov brend. U tekstu pod naslovom "Glasu Istre ne pada na pamet da bude pokrovitelj nastupu Bore Drljače", stoji još i ovo, piše Slobodna Dalmacija.

"Glas Istre nije medijski pokrovitelj manifestacije koja se trebala održati u pulskom Domu hrvatskih branitelja i na kojoj je trebao nastupiti izvođač Boro Drljača, niti je ikada od organizatora bio kontaktiran za suradnju, iako je na plakatu ime našeg medija navedeno među medijskim pokroviteljima, zajedno s HRT Radio Pulom i TV Novom. Ne pada nam na pamet podržavati nastupe izvođača koji veličaju bilo kakvu vrstu netrpeljivosti, odnosno promiču ekstremističke ideje i stavove. Od organizatora, koji je zloupotrijebio naš brend i stavio nas u izuzetno neugodnu situaciju, ograđujemo se u potpunosti i žao nam je da se ovakvim nepromišljenim ponašanjem stvaraju nepotrebni incidenti", stoji u članku kojeg potpisuju Uprava i Uredništvo Glasa Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Otkazan nastup: u Domu hrvatskih branitelja na 'srpsku' Novu godinu trebao nastupiti pjevač koji slavi Krajinu i četnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića je priopćeno da Dom hrvatskih branitelja, u kojemu se proslava trebala održati, nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pa su iz Slobodne Dalmacije pitali i MORH za komentar.

"Vezano za vaš upit, možemo vas izvijestiti da se radi o nekretnini koja je neperspektivna za MORH i Oružane snage RH, i koja je predana na korištenje društvu "Pleter-usluge" d.o.o., 10. svibnja 2007. godine. Napominjemo da je sve daljnje postupanje i korištenje predmetne nekretnine u nadležnosti društva "Pleter-usluge" d.o.o.", navode u MORH-u, te se očito ograđuju od skandala. Međutim, na stranicama tvrtke "Pleter" koja je u vlasništvu države, pak, stoji da Dom hrvatskih branitelja pripada Ministarstvu obrane.

Osim što su svi hrvatski mediji prenijeli vijest o proslavi "srpske" Nove godine, to su učinili i mediji u regiji. Beogradske Večernje novosti pišu da je Drljača i 2004. pravoslavnu Novu godinu proveo u Puli. Uz pratnju orkestra, čiji su članovi Hrvati i Talijani, pjevao je na dočeku koji je organizirala Zajednica Srba Istre.

U komentarima ispod tekstova je očekivano bilo negodovanja zbog zabrane Drljači, međutim, većina komentara je bila na strani pulskoga gradonačelnika koji je zabranio koncert, i to ispod članka u srpskom Kuriru i Novostima, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo