Ostala bez svega /

Sramotna odšteta za štetu u požaru: vatra joj progutala 1500 čokota vinove loze, od države dobila 55 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Posjedovni list koji mi je trebao da zatražim odštetu stajao je 70 kuna, ni to nisu pokrili', ogorčena je Milica

6.3.2018.
8:46
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Kada su u kolovozu prošle godine Dalmacijom bjesnili požarom, Milici Kostović (72) iz Kistanja u šibenskom zaleđu izgorjeli su vinograd i bademi, piše 24sata

"Danima sam plakala kad sam vidjela kako sve gori. Niste mogli prići požarištu u Krnetama, gdje mi je bio vinograd. Trave nije bilo, ali vatra je zahvatila lišće loze. Panjevi su tinjali još dva-tri dana nakon što je vatra ugašena. I bajami su izgleda svi stradali, mada sam se isprva nadala da korijenje nije izgorjelo", prisjetila se Milica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala je bez svega, zbog čega je pretrpjela veliku štetu, pa i bez poticaja koje je dobivala za vinograd. Ovih dana država joj je isplatila 55 kuna odštete za elementarnu nepogodu zbog koje je ostala bez 1500 čokota vinove loze u njezinu vinogradu.

"Pozvali su me u Općinu Kistanje da im donesem žiro-račun da mi sjednu novci od odštete. Pitala sam koliko će mi isplatiti pa su mi rekli da je nešto sitno, ali kad je pravnica rekla da je riječ o 55 kuna, nisam mogla vjerovati. Pitala sam ih u nevjerici jesu li me zbilja zbog 55 kuna zvali!? Fala vam, meni to ne treba. Rekli su mi da je to država uplatila, da nema veze s općinom. Nisam podigla novac. Rugaju se sa sirotinjom, to je sramota i bruka. Pa posjedovni list koji mi je trebao da zatražim odštetu stajao je 70 kuna. Ni to nisu pokrili", ogorčena je Milica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađena iznosom odštete ostala je i Branka Smolić, kojoj je ljetos izgorio maslinik u Bribiru.

"Uplatili su mi sramotnih 300 kuna za 100 maslina starih 30-ak godina. Pretprošle godine s njih smo ubrali 2000 kilograma, a od toga smo dobili 400 litara ulja", kazala je Branka za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo