pozdravite se sa suncem / Spremite se na pravo jesensko vrijeme: kišni vikend i osjetan pad temperature

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U utorak se očekuje jače naoblačenje i kiša, dok će u srijedu se padaline samo pojačati. Iako se u četvrtak očekuje smirenje, ali još mjestimice može biti kratkotrajne kiša ili lokalnog pljuska

5.10.2015.
9:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vremenske prilike u novom tjednu ipak će sve više nalikovati pravoj jeseni, osobito krajem tjedna, kada je moguća škura bura i prvo značajno zahlađenje ovog listopada, prenosi Crometeo.

Danas će u Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje razmjerno toplo. Uz više oblaka mjestimice će biti kiše ili pljuskova, uglavnom u Dalmaciji i Lici, a još ujutro ponegdje u Slavoniji i na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu još u prvom dijelu dana ponegdje umjereno jugo. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom između 18 i 23 Celzijeva stupnja, prenosi Državni hidrometeorološki zavod. Uz postupno naoblačenje sa zapada već će tijekom utorka ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici biti kiše ili pljuskova. Poslijepodne i navečer kiše će biti i u središnjim predjelima, a uglavnom suho i barem djelomice sunčano, ali uz jutarnju maglu bit će na istoku Hrvatske. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka očekuje se od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U srijedu će biti oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom. U četvrtak se očekuje smirivanje, ali još mjestimice može biti kratkotrajne kiša ili lokalnog pljuska. 

Međutim, vikend donosi najgore vrijeme u ovom tjednu. Vrhunac oborina praktički u cijeloj zemlji očekuje se za vikend kada se očekuje i dodatni pad temperature zraka pa bi u pojedinim krajevima najniža jutarnja temperatura mogla iznositi samo 5 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo