Sprema li se HRT-u još jedan veliki prosvjed?

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HRT-u organizirao je krizni sastanak na Prisavlju u 13 sati.

21.2.2011.
14:24
VOYO logo

Podsjetimo, ogranak HND-a na javnoj radioteleviziji reagirao je na neuvjerljiva i neprofesionalna objašnjenja za propust Dijane Čuljak Šelebaj da u Dnevniku 3 pita premijerku Jadranku Kosor o rekordnom broju nezaposlenih.

Također, zatražili su objašnjenje brifinga koji je izvršni potpredsjednik Agrokora Ante Todorić održao predstavnicima HRT-a. Radi li se o uobičajenoj praksi ili izoliranom incidentu te jesu li teme razgovora bile marketinške prirode, budući da je Agrokor jedan od najunosnijih HRT-ovih oglašivača ili su HRT-ovci instruirani o granicama slobode novinarstva na kojima počinju prava krupnog kapitala, nikome zasad nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, i Programsko vijeće HRT-a poprima nove, dosad nezamislive oblike. Obveznici TV-pretplate koji su očekivali da će ono konačno imati članove koji će raditi u interesu gledateljstva, možda su razočarani nekim imenima, poput favorita vladajuće koalicije Josipa Jovića, novinara koji je izmislio intervju s danas osuđenim ratnim zločincem Mirkom Norcem, zatim predstavnika organizacije koja se pri vlasti, ali i u vlasti već godinama bavi zastupanjem interesa krupnog kapitala, Petra Lovrića iz Hrvatske udruge poslodavaca. Neki se bune i protiv opozicijskog kandidata Ante Tomića, kojemu desna strana Sabora zamjera komentare na temu kvocijenta inteligencije desničara.

Bez kontroverzi nije izabrana niti predsjednica Nadzornog odbora HRT-a Silvija Luks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će se sve odazvati pozivu HND-ovaca još je neizvjesno, a nešto je izvjesnije da će rasprava biti žustra, pogotovo s obzirom da se bitna tijela i vodeći ljudi HRT-a ponovno pretumbavaju iz korijena, i to opet u predizbornoj godini. Jedan od sastanaka sazvanih na ovaj način doveo je i do prosvjeda više stotina zaposlenih na HRT-u. Oni su lani u studenom ustali protiv masovnog otpuštanja honoraraca na televiziji i radiju, pokraj "žive i zdrave" administracije koja broji preko 900 kadrova.

Vezani članci:

arti-201102180689006 arti-201102170135006 arti-201102170573006 arti-201102180037006 arti-201011190486006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo