A čime će se svi cijepiti? / Šprajcov komentar: Počeo je najočekivaniji reality show u zemlji - javno cijepljenje dužnosnika

Javno cijepljenje je obećao i predsjednik Milanović i predsjednik Sabora Jandroković, a navodno će ih bodriti predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je kao i Beroš imun na sve

5.1.2021.
22:48
VOYO logo

Nakon press konferencije Kriznog stožera na svim hrvatskim TV programima danas je počeo najiščekivaniji reality show ove godine. Javno cijepljenje hrvatskih dužnosnika i članova Kriznog stožera.

Uživo, pred TV kamerama, baš onako kako se radi svaki dobar reality. I prva epizoda je stvarno bila za svaku pohvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj dvorani Nacionalne knjižnice pojavilo se elegantno medicinsko osoblje noseći one super važne kutije na kojima je nekidan bećarski sjedio Krunoslav Capak.

Članovima stožera prišle su dvije medicinske sestre s isukanim injekcijama. Prvi je bio na redu šef stožera Davor Božinović. Ministar nije imako kud, zavrnio je rukav, nije baš izgledao oduševljeno ali vjerojatno mu je radostan osmijeh sakrila maska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo smo vidjeli kako mu se pod kožu ogoljele nadlaktice uštrcava Pfizerovo cjepivo, rijetko kad je TV publika mogla uživati u tako atraktivnim kadrovima.

Nakon njega na red je došao Krunoslav Capak koji je junački zavrnuo ne samo rukav nego i pola košulje i opušteno primio svoju prvu dozu u životu. Potom su slijedili i ostali članovi stožera, a ministar Vili Beroš za to vrijeme je vragolasto hrabrio svoje kolege - on se naime nije morao cijepiti jer je prebolio koronu i stekao imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva tjedna ovaj performans će se morati ponoviti jer da bi cjepivo počelo djelovati moraju se primiti dvije doze, čemu se sigurno najviše veseli ministar Božinović.

Image
korona situacija /

Članovi stožera se cijepili pred kamerama. Božinović: U ovom trenutku ne razmišljamo o popuštanju mjera. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown

Image
korona situacija /

Članovi stožera se cijepili pred kamerama. Božinović: U ovom trenutku ne razmišljamo o popuštanju mjera. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown

Imuni na sve

No ovo je samo početak ovog realitiya, prava uzbuđenja kažu scenaristi tek nas očekuju. Naime, javno cijepljenje je obećao i predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković i gotovo svi ministri, a njih će bodriti predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je kao i Beroš također imun na sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da za sada odziv gledateljstva nije onakav kakav se očekivao, u idućim epizodama planira se javno cijepljenje i ostalih slavnih političara te poznatih lica iz sporta, estrade, društvenog i kulturnog života.

Doznajemo da je za svoje javno cijepljenje Severina Vučković već dala šivati prekrasnu žutu haljinu ležernog, ali elegantnog cvjetnog uzorka koji treba naglasiti proljeće koje nam Pfizer donosi. Urednici TV showa planiraju da se u program uključi i Mladen Grdović koji će kažu otići i korak dalje. Mladen ne da će se cijepiti nego će popiti cjepivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom finalu ovog TV spektakla scenaristi planiraju organizirati veliko javno cijepljenje građanstva na Trgu kralja Tomislava. Za tu priliku angažirat će Jelenu Veljaču, ona kažu uvijek može dovesti par tisuća ljudi koji ne znaju zašto su došli.

Prava zafrkancija tek slijedi

Ali ako mislite da je ovo zafrkancija, prava zafrkancija tek slijedi. Ali njezin autor ne sjedi u ovom studiju nego stoji na naslovnici Globusa od prošlog tjedna u liku ministra Vilija Beroša, jednog od najvećih zafrkanata u Vladi. U svojoj zadnjoj zafrkanciji ministar nam obećava kako ćemo već do proljeća imati imunitet krda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je to zafrkancija? Zato što bi ministar Beroš do proljeća možda mogao cijepiti neko stado ovaca, ali krdo Hrvata teško.

Ne zato jer Hrvati nisu ovce ili zato što su ovce koje se ne žele cijepiti nego zato jer se neće imati čime cijepiti jer ne postoji strategija cijepljenja. Naime, za postizanje imuniteta krda do Beroševog proljeća trebalo bi se cijepiti oko 2,5 milijuna građana. A dosad ih je cijepljeno oko 14.000 što je oko deset puta manje nego što je prvotno planirano. Ako je išta planirano. Jer je zasad na tržištu jedino registrirano Pfizerovo cjepivo. A EU, pa onda i Hrvatska je najviše cjepiva, oko 2,7 milijuna doza naručila od britanske Astrazenece. Koje još nije registrirano kao ni sva ostala koja smo naručili. A kad ga bude ako bude, krdo Hrvata u Europskoj uniji sigurno neće biti prvo krdo u toru za cijepljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali će biti prvo stado koje ima svoj reality show o cijepljenju.  

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo