klapa sv. mihovila / Šprajc u Direkt priveo raspjevane policajce: Poslušajte kako u njihovoj izvedbi zvuči hit 'Mojoj lijepoj'

Proslavio ih je nastup u Kninu s predsjednicom Grabar-Kitarović

26.9.2019.
22:45
VOYO logo

Puno ima klapa u Hrvatskoj, dobrih, odličnih, najboljih, ali jedna se ipak izdvaja od svih ostalih. Svih devet članova radi u jednoj firmi, firma je, doduše, stvarno velika i imali su od čega izabrati momke za klapu. Naravno, svih devet momaka dolazi iz Dalmacije i ako slučajno možda i niste bili čuli za njih, morali ste ih čuti i vidjeti na nastupu na kninskoj tvrđavi, u povodu proslave Dana Oluje. S njima je tada zapjevala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te slavu ove klape pronijela diljem svijeta.

Naravno riječ je o klapi Sv. Mihovil, klapi Ministarstva unutarnjih poslova, u kojoj su svi policajci i to ne neki šminkeri koji dođu na posao pjevati nego koji rade sve policijske poslove koje policajci inače rade, a pjevaju kad stignu, kad mogu i kad moraju.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da ovaj vikend Hrvatska policija obilježava svoj dan, Dan Sv. Mihovila,  Zoran Šprajc je u RTL Dirket priveo klapu Sv. Mihovil, ali naravno - bez upotrebe sile.

''Krenulo je sasvim slučajno, inicijativom nekoliko kolega nakon jednog obilježavanja u policijskoj postaji. Početak je bio malo trnovit. Nije bilo toliko razumijevanja, ali mi smo bili ustrajni. Nalazili smo se izvan posla na probama i malo-pomalo dobili smo podršku rukovoditelja, kolega pa na kraju i Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova'', otkrio je voditelj klape Ante Šućur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što pjevaju ne znači da ne moraju obavljati svoje redovne dužnosti.

''Nakon svega što obavimo, imamo još volje i energije jer volimo pjesmu", dodaje Šućur i zahvaljuje obiteljima na razumijevanju i potpori. Kaže da bez njihove podrške ne bi bilo ni klape.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To nam daje energiju da nastavimo dalje raditi.''

U međuvremnu su postali stalni gost na državnim svečanostima, a sudjeluju i na festivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iza toga stoji samo rad. Tu nema ništa drugo nego odricanje i rad. Mi to ne radimo profesionalno", kaže Šućur.

Proslavio ih je nastup u Kninu s predsjednicom Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Počašćeni smo da je imala volje pjevati s nama. Nije bila samo ona, nego i tri ministra i načelnik Glavnog stožera i ravnatelj Policije", kaže Šućur.

U petak nastupaju u dvorani Lisinski na svečanoj akademiji u povodu Dana policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo