'NIJE ČUDO, KAD JE DRŽAVA BESRAMNA' / Šprajc razotkrio najveće besramnike u Hrvatskoj: 'Na vrhu te porezne liste srama se nalazi tvrtka čiji vlasnici...'

'Obično su najveći besramnici oni koji se najviše kunu u Hrvatsku. Oni koji bi recimo na terenu srce ostavili za Hrvatsku. Ali ne i pare', komentirao je Zoran Šprajc

11.11.2023.
9:27
VOYO logo

"Jednom davno neki dobroćudni i naivni čovjek u Poreznoj upravi pomislio je kako će porezne dugove lakše utjerati ako Porezna imena dužnika bude javno objavljivala na tzv. 'listi srama'. Međutim čovjek nije računao na to da u Hrvatskoj nema srama kad treba zatajiti porez. Obično su najveći besramnici oni koji se najviše kunu u Hrvatsku. Oni koji bi recimo na terenu srce ostavili za Hrvatsku. Ali ne i pare. Pare nisu za Hrvatsku. Srce damo pare ne damo.

To bi trebao biti poklik s kojim bi trebalo bodriti nogometaše. Jer njih na toj listi ima nekoliko. Ali i uglednih odvjetnika, ako takvi uopće postoje, glumaca, pjevača, zabavljača i raznog drugog svijeta, poput Željka Keruma. Ali njega bi bilo sram da se pročuje da je platio porez, a ne da ga nije platio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OVAKO NEŠTO JOŠ NIKAD NIJE PRIKAZANO' /

Šprajc uživo popio Romerquelle: 'Ostanite sa mnom do kraja ma kakav taj kraj bio…'

Image
'OVAKO NEŠTO JOŠ NIKAD NIJE PRIKAZANO' /

Šprajc uživo popio Romerquelle: 'Ostanite sa mnom do kraja ma kakav taj kraj bio…'

A na vrhu te porezne liste srama se nalazi tvrtka čiji vlasnici sasvim sigurno ne zaslužuju biti sa svim ostalim besramnicima na listi. Jer oni bi dali sve da mogu platiti porez. Čak imaju i novac kojim bi platili porez. A, pazite, riječ je o više od 60 milijuna eura poreznog duga. Ali oni imaju toliko novaca da bi mogli platiti porez i za sebe i sve ostale na listi srama, pa čak i za Keruma koliko besramno imaju novaca.

Riječ je naravno o najprofitabilnijoj na kugli zemljaskoj, o tvrtki OMS upravljanje, o njezinim vlasnicima Goran Kusiću i Josipu Šurjaku koji su na trgovini Ininim plinom u dvije godine zaradili više od milijardu kuna... Ali zbog sudskog postupka sve im je to blokirano pa ne mogu platiti porez, pa je država, koja ih je blokirala da ne mogu platiti porez, sada stavila na stup srama jer joj nisu platili porez, Pa nije čudo da nitko više nema srama, kad je država besramna", komentirao je Zoran Šprajc u "Stanju nacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo