Sukob Kostelić-Šuker? /

Sportska inspekcija ušla u HNS: moguće poništenje akta kojim je sazvana izborna Skupština

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dva dana prije Skupštine HNS-a na kojoj bi Davor Šuker trebao dobiti potvrdu još jednog mandata, sumnje u nezakonitosti provjerava sportska inspekcija

20.12.2017.
16:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na osnovi prijave koju je dobio Središnji državni ured za sport u HNS je ušla sportska inspekcija zbog sumnji u nezakonitosti, vjerojatno po pitanju Skupštine. Pravne korake protiv Šukera, podsjetimo, najavio je Dario Šimić, koji nije skupio dovoljno potpisa županijskih saveza za kandidaturu za predsjednika HNS-a.

"Postupaju sukladno pristiglim prestavkama. Uvijek postoji mogućnost da nešto nije u redu. Ne bih pretjerano puno ulazila u rad i postupanje inspekcije, oni postupaju sukladno zakonu i sukladno svojim ovlastima", izjavila je državna tajnica za sport Janica Kostelić, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja tportal, sportska inspekcija ima ovlasti poništiti akt kojim je za petak, 22. prosinca sazvana izborna Skupština HNS-a.

Inspekcija je pokrenuta zbog neusklađenosti novog statuta HNS-a s poslovnikom o radu Skupštine (koji je ostao stari!) te nije usklađen s novim Zakonom o sportu. Rok za to je bio 25. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku obračunu sa sadašnjim strukturama u HNS-u dao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je navodno na tajnom sastanku savjetovao HDZ-ovim ljudima u HNS-u da podrže Šimića - što nisu prihvatili, već su dali podršku Šukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo