vjerska diskriminacija / Sporna odluka grada Đakova digla na noge dječju pravobraniteljicu, građani kažu: 'Imamo i većih problema'

Grad Đakovo ipak diskriminira djecu na vjerskoj osnovi kada malim katolicima želi dati besplatno klizanje ako redovito idu na misu zornicu. Službeno je to tumačenje pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić. No iz Grada ne odustaju - odluku neće promijeniti

10.12.2015.
19:13
VOYO logo

Dan uoči otvorenja klizališta gradu Đakovu stiže i službeno upozorenje dječje pravobraniteljice. Besplatnim klizanjem samo za neku djecu diskriminiraju se ostala.

Image
'nije bilo diskriminacije' /

U Đakovu će prvih deset dana ipak sva djeca moći besplatno klizati, a ne samo ona koja idu na zornice

Image
'nije bilo diskriminacije' /

U Đakovu će prvih deset dana ipak sva djeca moći besplatno klizati, a ne samo ona koja idu na zornice

"Odluka Gradskog vijeća doista jest diskriminatorna ne samo između pripadnika različitih vjerskih zajednica ili djece koja nisu pripadnici vjerskih zajednica, nego bih rekla i unutar samo jedne vjerske zajednice", izjavila je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što smo jučer objavili da njezin Ured nema negativan stav prema odluci grada Đakova - pravobraniteljica poručuje:

"Čudi me pomalo neodustajanje u izjavama da će se i dalje inzistirati na nagradama za određene postupke kao što je sudjelovanje u u zornicama", dodala je Klarić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogorčen što ga, tvrdi, nije kontaktirala i provjerila dokumentaciju, đakovački gradonačelnik oštro odgovara - od odluke ne odustaje jer je Đakovo grad s 99 posto katolika.

"Jedini tko diskriminira djecu, ne radi ništa za djecu nije gradonačelnik Grada Đakova, nego pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić. Ovim putem ju pozdravljam i bolje da da ostavku nego što lupeta gluposti", rekao je gradonačelnik Zoran Vinković. 

Đakovčanima je dosta. Poručuju da ima većih problema u zemlji od toga tko će besplatno klizati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto se ne bi nagradilo djecu koja se dižu rano prije škole, odu na zornicu, pa klizanje košta samo pet kuna", pita se Andrija iz Đakova. 

Samo je pitanje iz čije kase.

"Crkva ako hoće nagraditi svoje, može. Ali sad, iz kojeg džepa - to je pitanje", rekao je Ivan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je iz gradskog - neka besplatno kližu sva đakovačka djeca jer je Grad za led i klizaljke već platio tristo tisuća kuna.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo