Milanović smatra da šef hdz-a glumi ucviljenu mladu / 'Spominjanje Plenkovićeve majke nije uvreda već činjenica. Meni je smiješno što je on u 42. godini života počeo glumiti domoljuba'

'Plenković nije dosljedan. Kada netko u 42. godini života krene glumiti da je veliki Hrvat i veći domoljub od mene to mi je smiješno. Plenković sada glumi ucviljenu mladu', poručio je Milanović

28.8.2016.
17:08
VOYO logo

Image
REZIME KAMPANJE ŠEFA HDZ-A /

Plenković: 'Milanoviću opraštam što mi je uvrijedio majku, ali to mu nikad neću zaboraviti'

Image
REZIME KAMPANJE ŠEFA HDZ-A /

Plenković: 'Milanoviću opraštam što mi je uvrijedio majku, ali to mu nikad neću zaboraviti'

Nakon što je šef HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju kritizirao izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i kazao kako mu može oprostiti, no da nikad neće zaboraviti što mu je u tajno snimljenom razgovoru s braniteljima majku nazvao 'vojnim lekarom', Milanović je pred stranačkom središnjicom u 17 sati komentirao Plenkovićev istup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više od deset godina nisam nikad javno spominjao ničije roditelje, nisam ni sada, to je bio žargon. Razmišljao sam o tome i ne znam što je tu uvredljivo, to je činjenica. Kakav je odnos bio HDZ-a prema mojoj obitelji? Ja ne želim bježati od toga da je moj otac radio za Miku Tripala i da se o tome govori. No neki su rekli da je sudjelovao u ubojstvu Brune Bušića. Rekli su da bi bilo bolje da je poginuo u ratu jer bi moja majka imala veću mirovinu. Plenković nije dosljedan. Kada netko u 42. godini života krene glumiti da je veliki Hrvat i veći domoljub od mene to mi je smiješno. Plenković sada glumi ucviljenu mladu", kazao je Milanović.

"Jučer sam vidio da glasnogovornik Orbana stišće prste da HDZ dobije izbore. MOL nikako ne želi da ih SDP dobije. No mi ćemo učinit sve da tu priču s MOL-om i Budimpeštom završimo. Karamarko je u vrhu treće izborne jedinice HDZ-a kao da se nešto dogodilo", kazao je šef SDP-a te se potom ponovno vratio na problematiku koja se tiče njegovog razgovora s braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam nikoga blatio, ja sam rekao činjenicu. Plenković je u debati na televiziji mene optuživao da štitim udbaške ubojice... On nije vjerodostojan, on je svoje hrvatstvo otkrio u 42. godini i zna se tko ga je 'ukrcao'. No ovaj način mu očito više odgovara...".

Milanović je rekao da je Plenković u debati optužio njega da je štitio udbaške ubojice te da je insinuirao njegovu krivicu zbog odlaska na DORH zbog lažne kaznene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To samo govorim da se vidi kolika je ogromna, oceanska razlika između mene i njega", rekao je Milanović.

Ponovno je kritizirao sadašnje vodstvo Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da ljudima u Beogradu, koji su došli nakon pristojnog uljuđenog borva za srpske interese Borisa Tadića došla ekipa koja je u ratu odigrala monstruoznu ulogu", rekao je Milanović, dodajući da s takvim ljudima ne može biti prijatelj te da neće s njima razgovarati bude li premijer.

"Naprosto ne vidim razloga da se ljubakam s Tomom Grobarom i Vučićem", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da Srbi u Hrvatskoj glasaju za SDP i znaju da im je Hrvatska domovina te da im je "čaršija" donijela samo zlo.

"Mi smo problem za beogradsku čaršiju, HDZ nije. Od Srbije ne tražimo nikakav teritorij niti išta slično, samo da ukinu jedan zakon koji zadire u hrvatski suverenitet. Mi smo jedino i dugoročno jamstvo hrvatskih interesa koje ćemo braniti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kada se govori o mojim roditeljima, u HDZ-u se smijulje. Kada to ja napravim, to je spominjanje majke'

"Sjetite se što su radili Ivi Josipoviću, godinama su govorili da mu je otac ubojica. To je HDZ. Ne mogu biti prijatelj s ljudima koji sve Hrvate nazivaju ustašama.

Ukoliko ne spriječimo referendum o odcjepljenju od Republike Srpske možemo se naći u situaciji da bosansko- hercegovački Hrvati tamo ostanu izolirani. Treba djelovati i upozoriti da je to loše. Plenković, Maletić, su dobri diplomati, ali nemaju iskustva, posao premijera je puno kompleksniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratit ćemo INA-u i vlasnički i upravljački. Bit će teško, no ustrajat ćemo na tome. Orbanov 'drekač' navija za HDZ nakon što su zaštitili Hernadija od izručenja Hrvatskoj zbog INA-e. Ja nemam problema s izručenjem Perkovića, a drugi šta rade? I to su prijatelji HDZ-a.

Neće biti jednostavno jer smo naslijedili jedan toksični koktel. Plenković o tome nema stav. Ljudi koji su bili zagovaratelji takve politike su sada na listama.. i to je vjerodostojno?", upitao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"BiH želimo sačuvati. Želimo ih preko reda ugurati u EU kako bismo im pomogli. Nisam nikada govorio protiv BiH, samo onih koji ju žele rušiti. Tu je velika razlika. Ja sam napao one koji žele odcijepiti BiH na referendumu. S tim ljudima nema ozbiljnog razgovora. Ukinite taj zakon, u protivnom, ukidat ćemo vam ugovore. To je pravosudna agresija na republiku Hrvatsku", zaključio je bivši premijer.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo