SPLITSKI ŽUPAN ODBACIO OPTUŽBE DA SE DALMATINCI NE PRIDRŽAVAJU MJERA: / 'Ja ne bih rekao da je to baš tako...'

Image
Foto: YouTube

Boban je u svojoj video-izjavi zahvalio ministru zdravstva Viliju Berošu,

3.4.2020.
15:37
YouTube
VOYO logo

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban odbacio je u petak primjedbe da se Dalmatinci nešto manje pridržavaju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom poručivši kako je, otkada su mjere uvedene, u toj županiji bilo svega 14 prekršaja u radu ugostiteljskih objekata.

"Ja ne bih rekao da je to baš tako.To proizilazi iz brojki koje imamo u koordinaciji s našom Policijskom upravom Splitsko-dalmatinske županije koja je sastavni dio Stožera naše županije. Otkad su mjere uvedene bilo je svega 14 prekršaja što se tiče rad ugostiteljskih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije. Od tih 14 prekršaj 10 ih je čak bilo prva dva dana, a u posljednja četiri dana nemamo zabilježen nijedan prekršaj", rekao je Boban u video izjavi na stranici Županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ministar Beroš je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izrazio nezadovoljstvo vijestima koje "dobiva od kolega i prijatelja iz Zadra, Splita i Šibenika" da se tamo mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima, druže se, piju i zabavljaju se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban je u svojoj video-izjavi zahvalio ministru zdravstva Viliju Berošu, ravnateljici Klinike za infektivne bolesti Alemki Markotić i cijelom Nacionalnom stožeru rekavši kako rade iznimno kvalitetan posao.

Građane i institucije koje uoče ponašanje protivno preporukama Nacionalnog stožera Boban je pozvao da prijave Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinske županije, koja, kako je istaknuo, kvalitetno radi posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građane koji još uvijek misle da njihovo nepridržavanje odredbi može ugroziti samo njih, grdno se varaju. Oni mogu ugroziti njihove obitelji i puno širu populaciju na području naše županije. Zato vas molim još jednom - i Dalmacija i svi ostali dijelovi Hrvatske su jedna Hrvatska," poručio je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo