ZASTUPNICI, ŽUPANI... / Split trese seks afera, ali Baričić i Ivošević nisu jedini: Hrvatski političari u seks skandalima

Image
Foto: Pixsell

Bivši splitski gradski vijećnik Luka Baričić na press konferenciji objavio je da se povlači iz politike

14.6.2022.
15:14
Pixsell
VOYO logo

U javnost su procurile poruke koje je bivši splitski gradski vijećnik Luka Baričić slao djevojci koju je upoznao putem aplikacije, a predstavila se kao Aleksandra iz Srbije. Slao joj je eksplicitne poruke i fotografije, a epilog je njegovo povlačenje iz politike. Njezinoj navodno maloljetnoj sestri javio se i bivši dogradonačelnik Bojan Ivošević koji joj je pisao da će je voditi na sladoled. Sve su, kažu oni, orkestrirali politički oponenti, a profili s kojima su razmjenjivali poruke su lažni.

No, nije Baričić jedini u Hrvatskoj koji se našao u središtu takvog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, portal Net.hr 2018. godine objavio je fotografije saborskog zastupnika Franje Lucića iz redova HDZ-a koje je, kako su pisali, razmjenjivao s ljubavnicom. Dio fotografija koje je objavio portal snimljen je u mramornoj kupaonici u luksuznom hotelu, raskošnoj spavaćoj sobi s kristalnim lusterom te noćnim ormarićima s dizajnerskim potpisom, a navodno su snimljene u studenom 2017. godine. Istog tog mjeseca, opomenut je zbog nedolaska na šest saborskih zasjedanja te kažnjen s 900 kuna.

Image
Foto: Net.hr

"Netko se doista igra mojom sudbinom i životom. To je očito netko sve smontirao i složio jedno s drugim", rekao je tada novinarima, a Lucić je ostao jedini političar čije su fotografije isplivale u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko godina ranije, Državno odvjetništvo utvrdilo je da je ljubavnik zaposlenice HTV-a otvorio lažnu e-mail adresu, predstavljao se kao njezin suprug, a sve kako bi u seks skandal upleo tada glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana. Kako se u međuvremenu doznalo, fotografije koje su bile u opticaju bile su lažne, odnosno skinute s interneta, a Dragovan ni kriv ni dužan žrtva "seks podvale".

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL/EU2020HR

Osim toga, za vrijeme suđenja vlasniku modne agencije, optuženom da je podvodio modele, pojavilo se ime i Zlatka Ževrnje, tadašnjeg splitsko-dalmatinskog župana iz redova HDZ-a, nekadašnjeg načelnika općine Dugopolje. On je, prema optužnici, koristio usluge štićenica agencija u stanu pokraj splitske bolnice, a druženja je plaćao po šest tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ništa s tim. Ja tu gospodu uopće ne poznajem. To je očito sotonski plan sa željom da me se diskreditira", kazao je Ževrnja novinarima nakon što je policija privela vlasnika agencije.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski poduzetnik priznao je dio kaznenih djela koja su mu se stavljala na teret, ali je kasnije ipak promijenio mišljenje o Ževrnjinom slučaju i tražio da se taj dio izbaci iz optužnice te je proglašen je krivim za podvođenje i osuđen na 728 sati dobrotvornog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo