BIZARNO / Splićaninu zatvorska kazna jer je 'živio' u bolnici: 'Mokrio je po hodnicima i zavlačio se u krevete'

Image
Foto: Pixsell

'Majka mi šalje novac, ali nemam gdje prespavati u Varaždinu'

15.5.2019.
8:35
Pixsell
VOYO logo

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se I.B. (41) iz Splita proglašava krivim zbog skitnje na području grada Varaždina. Prekršaj je počinio početkom ove godine, piše Varaždinski.

Kako se ističe u presudi, I.B. je već imao pravomoćnu presudu za skitnju po gradu i izrečenu mjeru udaljenja s područja grada Varaždina, no unatoč tome on je i dalje nastavio 'lutati gradom bez plana i cilja'. Za isti je prekršaj evidentiran već i u Zagrebu, Vinkovcima i Našicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I.B. na sudu je negirao odavanje skitnji.

- Majka mi šalje novac, ali nemam gdje prespavati u Varaždinu. Ujutro dođem u Varaždin, navečer odem. Kroz dan posjećujem kafiće - rekao je I.B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodnu presudu i izrečenu mjeru udaljenja iz Varaždina, piše u presudi, smatrao je nezakonitom.

Pred sudom je svjedočio i policijski službenik koji je utvrdio prekršaj. On je naveo kako je postupao po brojnim pritužbama djelatnika Opće bolnice Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Oko dva tjedna I.B. zadržavao se u prostorijama bolnice, zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega jer bi cijele dane bez razloga bio u bolnici - kazao je policijski službenik.

Dodao je kako je također zaprimio brojne dojave o sitnim krađama koje je I.B. počinio po trgovačkim centrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je prihvatio svjedočenje policijskog službenika, dok je obranu 41-godišnjaka okarakterizirao kao 'plošnu i neuvjerljivu'.

Za prekršaj je I.B. kažnjen s 14 dana zatvora, no kako je po utvrđenju prekršaja uhićen i zadržan u zatvoru 14 dana, sud smatra da je kaznu izdržao. Dodatno mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja s područja Varaždina u trajanju od šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđenik je oslobođen plaćanja troškova postupka jer bi 'plaćanjem bilo ugroženo nužno uzdržavanje članova njegovog kućanstva'.

Žalbu na presudu stranke mogu podnijeti u roku od osam dana, piše Varaždinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo