'plaćenici iz hrvatske' / Splićanima zbog obračuna s Grobarima prijeti 12 godina zatvora: srpski mediji prepuni teorija zavjere

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Prema pisanju portala B92, uhićenima prema članku 344a Kaznenog zakona Republike Srbije - nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu - prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do 12 godina u najtežem obliku

15.12.2017.
16:41
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog tučnjave na nogometnoj utakmici Partizana i Crvene Zvezde, srpskom 'vječnom derbiju' uhićeno je 26 osoba, među kojima i šestorica Hrvata. Povod sukoba dvije skupine navijača Partizana je pak bila 'prevlast na tribini', a kako pišu srpski mediji 'Hrvati su na derbi došli na poziv 'kolega' iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana, piše Jutarnji list. 

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Srpski mediji pišu da je Splićanima plaćeno napraviti nered na utakmici: 'Dobili su 10 tisuća eura da dođu u Beograd'

Što se tiče Hrvata koji su sudjelovali u tučnjavi, riječ je o skupini Splićana od kojih je najgore prošao Ante Firić koji je ozbiljno ozlijeđen. Ima hematom na mozgu i hospitaliziran je na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) odakle su demantirali prvotne informacije kako mu je život ugrožen zbog ubodne rane u predjelu leđa. Tu su još bili i Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov PodrugDamir Tovarović, bivši prvak Hrvatske u kick-boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala B92, uhićenima prema članku 344a Kaznenog zakona Republike Srbije -  nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu - prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do 12 godina u najtežem obliku.

Ukoliko je kazneno djelo izvršeno u grupi, propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do dvanaest godina zatvora se izriče u slučaju da u nasilju dođe do teških tjelesnih povreda i veće materijalne štete. Što je ovdje bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki srpski mediji danas su pak izašli s naslovima kako je tučnjava zapravo bila pokušaj državnog udara. Visoko tiražni Informer, inače pod čvrstom kontrolom Vučića, je pak svojim čitateljima prezentirao cijelu shemu 'za provođenje državnog udara u Srbiji'. Uz naslov 'Hrvati izazvali rat na derbiju' stoji i da je riječ je o "prljavim obavještajnim igrama oko Srbije" kojima je cilj bio da se nemiri preliju na ulice. A krajnji cilj je po Informeru, naravno, bio srušiti Aleksandra Vučića. Jasno, iza svega stoji CIA koja je angažirala hrvatske huligane.

Tabloid 'Alo' je pak napisao kako su plaćenici iz Hrvatske za 10 tisuća eura po glavi organizirano došli na derbi kako bi zapalili stadion, a sve su platili ljudi iz Beograda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo