SPLIĆANIMA JE VIŠE DOJADILO: / Prijavili ilegalno parkiralište u pješačkoj zoni u centru grada, a redari, začudo, odmah reagirali!

Image
Foto: Google Street View

Građanima u Splitu dojadilo je ilegalno parkiralište u pješačkoj zoni u centru Splita, pa su sve prijavili, a redari promptno reagirali i uklonili vozila

3.2.2020.
20:07
Google Street View
VOYO logo

Nakon što građani u Splitu prijavili ilegalno parkiralište u pješačkoj zoni u centru grada, a redari i Damir Ordulja, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, promptno su reagirali i uklonili vozila, javlja Slobodna Dalmacija uz komentar "čuda se događaju".

U pitanju je prostoru ispred Centra za socijalnu skrb u Gundulićevoj ulici, odnosno trgu koji je u zadnje vrijeme u jutarnjim satima postao mali parking, tako da su svakodnevno dva do tri vozača u pješačkoj zoni znali parkirati svoje automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da parkiraju na parkingu preko puta ulaza u tu socijalnu ustanovu ili na velikom gradskom parkiralištu, vozači su znali preko zebre ući na pločnik i parkirati aute uz zelenu površinu, točno do ulaza u Centar, te na taj način uštedjeti na plaćanju parkinga.

Učestalije kontrole

Na toj lokaciji redari nisu u zadnje vrijeme imali prijava ili intervencija, rekla je za Slobodnu Dalmaciju Ivanka Mihaljević iz Prometnog redarstva. Nakon zaprimanja ove dojave redari su izišli na teren, a vozači su odmah uklonili nepropisno parkirana vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Ordulj je rekao da će ubuduće obavljati učestaliju kontrolu te lokacije. Ako to ne bude dovoljno, opcija je i postavljanje fizičkih barijera poput stupića ili betonskih polukugli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo