Hrvatski apsurdi /

Spiskali 40 milijuna kn: Tek dovršili cestu kroz centar Zadra, a već traže nove izmjene jer je preuska

Iz Hrvatskih cesta poručuju kako je sve napravljeno prema projektu i ranijim dogovorima i s bolnicom.

18.6.2019.
12:50
VOYO logo

"Onemogućava se rad bolnice, a prometna rješenja su opasna", stoji u pismu upozorenja koje je Uprava zadarske Opće bolnice uputila Hrvatskim cestama i Ministarstvu prometa oko netom dovršene rekonstrukcije prometnice kroz središte Zadra na koju su Hrvatske ceste potrošile 40 milijuna kuna.

U Gradu Zadru, koji je izdao građevinsku dozvolu, kažu kako su već tražili izmjenu nekih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekonstruirala se cesta od Jazina prema zadarskom autobusnom kolodvoru mjesecima i sada je konačno puštena u promet, no građani nisu zadovoljni.

"Ja nisam stručnjak, ali ako nema mjesta za četiri trake, onda nema. Malo je usko, definitivno", kaže Robertina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko usko da je zid bolničke zgrade Odjela za ginekologiju uklopljen u zaštitni zid ceste. Bolnička uprava požalila se pismom Hrvatskim cestama i ministru prometa na uzurpaciju prostora, visoku razinu buke i opasana prometna rješenja. 

Širina cijelog nogostupa ovdje u jednom je dijelu 130 centimetara, međutim zbog rasvjetnog stupa ne mogu proći ni invalidska kolica, niti dječja kolica. 

Izmještanje stupova od Hrvatskih cesta tražio je i Grad Zadar.

"Grad Zadar je tijekom izrade te ceste već obavio razgovore i sa Hrvatskim cestama i s Općom bolnicom, saslušali smo njihove primjedbe i kao takve su velika većina primjedbi uvažene. Stoga nam čak sada ostaje nejasno zašto je to sve potencirano kad se dogovorilo na sastancima da će isti biti otklonjeni", rekao je zamjenik gradonačelnika Ante Babić (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskih cesta poručuju kako je sve napravljeno prema projektu i ranijim dogovorima i s bolnicom. Buka se može riješiti i naknadnom izolacijom.  

Oporba je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća tražila odgovornost jer je za neke preinake prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim Vas, nemojte više ništa graditi", rekla je vijećnica SDP-a Irena Dragić te ubrzo dobila odgovor gradonačelnika Branka Dukića (HDZ): "Mi znamo graditi, mi znamo raditi i mi ćemo raditi. A vi, kad dođete, vi se onda sjednite malo na travicu, zapalite jedan mali joint i lagano dišite

O sigurnosti prometa, potvrđeno nam je, izvide je obavila i policija.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo