SJEĆAJU SE STARSAILOR / Spectora su progonili demoni

Image

Tijekom rada na albumu britanskog pop rock sastava slavni producent ponašao se poput luđaka.

15.4.2009.
20:20
VOYO logo

Nakon što je legendarni producent Phil Spector proglašen krivim za ubojstvo glumice Lane Clarkson, svjetske medije preplavila su svjedočanstva o njegovom psihotičnom ponašanju unazad nekoliko desteljeća.

Jedno od takvih je ono britanskog pop-rock sastava Starsailor kojem je Phil prije sedam godina bezuspješno pokušavao producirati album. Čitavo snimanje Spectora je pratila paranoja i bio je uvjeren kako je okružen demonima. Često bi, prisjeća se frontmen grupe James Walsh,  potpuno katatonično sjedio u studiju, a glavnu zanimaciju predstavljalo mu je nošenje ogromne perike. Umjesto produciranja pjesama, većinu vremena provodio je razmišljajući kako da usred studija izgradi malu eho komoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je bio sasvim nesposoban za rad, Walsh i njegov bend trpili su ga više od mjesec dana jer su, kao i stotine drugih glazbenika, bili veliki obožavatelji njegovog rada. 

Slična iskustva sa Spectorom imao je i pokojni Johnny Ramone - njega je, često uz prijetnju pištoljem, punih mjesec dana tjerao da snima jedan jedini akord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo