deset novih slučajeva / Šokantni slučaj trovanja u Osijeku nije jedini: serijski trovači operiraju i po ostalim gradovima, građani najavili prosvjed

Građani su policiji prijavili još deset novih slučaja. Prije tri dana psi, jučer golubovi, danas fazani. Iz Udruga su uvjereni da se radi o organiziranom trovanju

17.3.2018.
19:04
VOYO logo

Šokantni slučaj trovanja životinja u Osijeku o kojem smo jučer izvijestili nije izoliran. Serijski trovači operiraju i po drugim hrvatskim gradovima. I to ne samo sad već protekle tri godine u isto ovo vrijeme, upozoravaju Udruge za zaštitu životinja. Nakon golubova, u Osijeku su uginuli i fazani. Građani ljutiti na inertnost policije najavljuju prosvjed.

Građani su policiji prijavili još deset novih slučaja. Prije tri dana psi, jučer golubovi, danas fazani. Društvene mreže pune su fotografija i lokacija za koje se sumnja da netko ostavlja otrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je sigurno riječ o trovanju, pogotovo ako se referiramo na ono što se događalo unutrag dvije tri godine. A tko bi mogao stajati iza toga? Ono što sam ja sama sebi potvrdila sumnju je da je to organizirano. Sigurno mora biti organizirano jer se togađa u nekoliko gradova u isto vrijeme ili s razmakom jedan dva tri tjedna. I sigurno to ne može jedna osoba", uvjerena je Monika Berberović iz Udruge INDIGO.

Berberović kaže serijski trovači su u Zagrebu, Makarskoj, Splitu, Zadru i na otoku Korčuli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihova dogovaranja, organiziranja - to negdje mora biti. Kada bi si dva inspektora dala samo to za zadatak, riješili bi problem u dva mjeseca. Nije mi jasno zašto su analizu slali u Zagreb, ali to je njihova stvar. I zašto su rekli da se na analizu čeka 7, 8 dana, kad se to može napraviti za 24 sata", pita se dalje Berberović.

Tko može stajati iza ovoga? Psihijatrica Mihaljević Peleš kaže ljudi kad žive sami doživljajavju da su svi protiv njih - pa tako i životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno se radi o osobi koja je psihički promijenjena čim ide na nekoga tko je puno slabiji od njega. Vjerojatno se radi o nekom težem poremećaju ličnosti, ali vrlo vjerojatno i nekom psihotičnom poremećaju", kazala je Alma Mihaljević-Peleš, predstojnica Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Ukoliko bude riječ o počinitelju s nekim od ovih poremećaja trebat će na liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako da će se liječiti u psihijatrijskoj ustanovi, a s obzirom da je to i krivično djelo postupanje protiv nemoćnih životinja, u svakom slučaju ćemo se odrediti jedno psihijatrijsko liječenje i to će sigurno biti sudski postupak", nadodaje Mihaljević Peleš.

Osječani u strahu za kućne ljubimce i svoje zdravlje najavljuju prosvjed sutra u 5 do 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo