novi obavještajni skandal /

SOA otkrila informacije o svom radu i identitetu djelatnika, ali i i podatke važne za nacionalnu sigurnost?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Djelatnici SOA-e su navodno tijekom pokušaja nabave sustava za nadzor suvremene elektronske komunikacije građana talijanskoj kompaniji otkrili neke podatke od vitalne važnosti za nacionalnu sigurnost

8.2.2016.
22:45
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dok se čeka da premijer Tihomir Orešković supotpiše razrješenje ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića, u javnost je procurio novi navodni obavještajni skandal. 

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Wikileaks je u lipnju objavio korespodenciju djelatnika SOA-e i talijanske kompanije Hacking Team putem maila, u kojima je razotkriven identitet djelatnika SOA-e, ali i neki podaci od vitalne važnosti za nacionalnu sigurnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do propusta je navodno došlo pri pokušaju nabave sustava za nadzor suvremene elektronske komunikacije građana putem WhatsAppa, Vibera i Skypea.

SOA je predstavnicima talijanske kompanije u mailovima navodno otkrila podatke o svom radu, djelatnicima, kretanju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, njegovim susretima te načinu na koji funkcionira hrvatski obavještajni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijelom slučaju, kako piše Jutarnji, nije pokrenuta nikakva istraga niti je itko odgovarao za ovaj propust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo