prometni kolaps /

Snježne pahulje zabijelile su Hrvatsku: 'Još sutra imamo i snijega, ali i ledene kiše'

Snijeg je zabijelio i metropolu, a sve 292 ekipe zimske službe bile su na terenu

2.12.2020.
19:30
VOYO logo

Od Istre, preko Gorskog Kotara i Like pa sve do Zagreba! Snježne pahulje zabijelile su Hrvatsku. Dok je snijeg one najmanje obradovao, brojnim vozačima prouzročio je glavobolje zbog prometnog kolapsa diljem zemlje. Prvi ovogodišnji snijeg u Hrvatskoj prouzrokovao je kaos u prometu.

Kolone kamiona

Na autocesti A1 kod tunela Sveti Rok višesatni zastoj zbog izvanrednog prijevoza. A ni na autocesti kod Grobniku nije bilo bolje. Kolone kamiona koje je zaustavio snijeg. Autocestom ne mogu zbog bure, a starom cestom zbog zimskih uvjeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa moram ići prema Zagrebu na utovar, a kad krenemo - krenemo. Kad se otvori cesta. Ne može se tu ništa napraviti'', rekao je Ivica Medač iz Križevci.

''Krenuo sam ujutro iz Zagreba za skladište tu u Rijeci, istovario i prema kući, ali evo, ne može se'', izjavio je Ivan Burec iz Zeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osobna vozila nema zabrane vožnje, ali ima ograničenja brzine. Tragovi na kolniku dokaz su da se nije poštivala. Vrtnja po cesti, silovit udarac u ogradu i auto se prevrnuo.

''Nisam prebrzo vozio, ali nema kontrole nad autom. Snijeg kontrolira situaciju. Lupili ste u bankinu. Bacio me snijeg na bankinu i tu sam stao, ispalo je nešto s motora i evo, sad čekamo pomoć'', kazao je Mirsad Muratbegović iz Sarajeva.

Iz HAK-a apeliraju na odgodu putovanja, uz obvezne lance na gumama i to prije putovanja. 

''Imamo primjera, u tunelu je suho pa stanu na vozni trak u tunelu, postavljati lance na kotače, što je potpuno neprihvatljivo i sigurnosno vrlo vrlo opasno'', rekao je Domagoj Lončar, voditelj tehničke jedinice Održavanje AC Bosiljevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Mole za strpljenje /

ZET upozorava: Zbog snijega je moguće kašnjenje javnog prijevoza

Image
Mole za strpljenje /

ZET upozorava: Zbog snijega je moguće kašnjenje javnog prijevoza

1500 tona soli

Snijeg je mnogima donio probleme, ali ne i Goranima. Zaželjeli su se, kažu, čišćenja. 

''Jutros je počeo oko pet i to je normalno za očekivati za ovo doba godine'', izjavio je Pavao iz Delnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je zabijelio i metropolu, a sve 292 ekipe zimske službe su na terenu. Samo danas sole ceste s 1500 tona.

''Nije bilo nekih problema u prometu, osim što smo imali jednu dojavu sa Sljemenske ceste, a to su radovi u tijeku pa se možda građanima činilo da je cesta možda neprohodna, ali sve naše ekipe i brdski i planinski dio mi čistimo'', komentirao je Dragan Perić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

''Kao dijete me veselilo više, ali okej je, malo blagdanske idile ne škodi. Bolje da ga ima za Božić'', rekao je Zlatko iz Zagreba.

Iako je o vremenu za Božić još prerano govoriti, meteorolozi najavljuju skori prestanak snijega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prije stabilizacije još sutra imamo i snijega, ali i ledene kiše zbog koje će ponovno biti problema u prometu, tako da oprezno. Zatim nam južina donosi prestanak oborina i zatopljenje'', rekla je Damjana Ćurkov, meteorologinja RTL-a.

Ali prije toga ljubitelji snijega mogu još uživati u zimskim radostima. Jutros se zabijelio i riječki prsten. Očekivano, najmlađe je oduševio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Digla sam roletnu i pala sam u nesvijest jer sam vidjela snijeg'', rekla je Ira iz Viškova.

A uz malo sreće i dovoljno niske temperature, snjegović će uveseljavati djecu još pokoji dan.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo