NADZORNE SNIMKE OTKRILE: / Jedan od napadača na umirovljenika u Puli imao je palicu s obilježjima Bad Blue Boysa

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon pregleda snimki s videokamera, ispostavilo se da jedan od napadača u ruci drži palicu na kojoj su prepoznatljiva obilježja navijača zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysa

24.7.2019.
9:15
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer je određen pritvor trojici napadača koji su u nedjelju ujutro, skrivajući se ispod fantomki i s palicom u rukama, brutalno napali 67-godišnjeg umirovljenika Evelina Valea koji je čuvao terasu kafića na Danteovu trgu. Riječ je o 24-godišnjem Mateju Bjekiću, pripadniku Hrvatske vojske i specijalne jedinice Tigrovi 25-godišnjem Robertu Bitunjcu i jednom maloljetniku.

Image
[VIDEO] BRUTALAN NAPAD U PULI: /

Divljaci s palicama pretukli penzionera koji je čuvao kafić, slomili mu ruku i rebra

Image
[VIDEO] BRUTALAN NAPAD U PULI: /

Divljaci s palicama pretukli penzionera koji je čuvao kafić, slomili mu ruku i rebra

Znak Dinama

Nakon pregleda snimki s videokamera, ispostavilo se da jedan od napadača u ruci drži palicu na kojoj su prepoznatljiva obilježja navijača zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysa. Na palici se nalazi znak Dinama i naljepnica na kojoj piše "Otpor sistemu" koja se može kupiti u fan shopu Bad Blue Boysa, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pulskim Demonima proširila se također priča da su među napadačima bili Bad Blue Boysi, no je li to doista bilo tako utvrdit će istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Puli izvijestilo je da je nakon ispitivanja dvojice 24-godišnjaka iz Petrinje i Zagreba te maloljetnog 17-godišnjaka za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke. Ispitivanje osumnjičenih uslijedilo je nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su sva trojica počinila kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

'Napali su ga u cilju da ga teško tjelesno ozlijede'

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su u nedjelju ujutro oko 7 sati na terasi caffe bara na Danteovom trgu u Puli, napali 69-godišnjaka nakon što ih je sat vremena ranije upozorio da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu. Napali su ga "u cilju da ga teško tjelesno ozlijede, znajući da se radi o osobi koja je starije životne dobi", tvrdi tužiteljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je čuvar terase sjedio na stolici, prišli su mu maskirani kapuljačama i tamnim kapama s prorezima za oči (tzv. fantomkama) te mu je prvoosumnjičenik zatvorenom šakom zadao više udaraca u desnu sljepoočnicu. Kada je ustao kako bi pobjegao drugoosumnjičenik je na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku. Potom ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner zbog čega je 69-godišnjak pao na pod.

Tužiteljstvo sumnja da su mu sva trojica zadala više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je teško ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenog i posjetio u pulskoj bolnici, u ponedjeljak su se ispričali napadnutom Puljaninu i najavili da će protiv osumnjičenog pripadnika HV-a biti pokrenut i stegovni postupak "koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo