VLASNIKU KAZNENA PRIJAVA / Snimka maltretiranja psa uznemirila mnoge: trag videozapisa odveo nas je u Borovo naselje

Snimka koja prikazuje psa vezanog za automobil koji pada na cesti, a automobil vozi dalje i vuče ga za sobom, uznemirila je mnoge. Trag videozapisa, odveo je ekipu RTL-a do Vukovara u Borovo naselje

15.6.2017.
19:00
VOYO logo

Kada se pojavila  snimka terenskog vozila koji ulicom vuče psa za sobom, izazvala je žestoke reakcije. A upravo ta snimka zapalila je i uznemirila internet. Vlasnici kućnih ljubimaca posebno su osjetljivi na takvo postupanje prema životinjama.

Policija je pronašla vozača. Prizor je snimljen na ulicama Borova naselja, a pas tornjak Medo, kućni je ljubimac vozača. Iz policije doznajemo kako pas živi u pristojnim uvjetima, boxu sa vodom i hranom i kako nema ozljeda, prviržen je vlasniku, no ipak, podižu prekršajni nalog. Gledajući snimku, ljubitelji životinja ne mogu opravdti taj čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Udruga za životinje treba pomoć: traži se vlasnik koji je vukao psa po cesti u Borovom Selu 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer ako je to i bila metoda istrčavanja psa, okrutna je, smatraju građani i aktivisti udruga za zaštitu životinja. "Mislim da to treba zakonom regulirati kao prvo, a kao drugo, trebaju ljudi općenito dići svijest. Susjedi vidjeti tko, što, prijaviti. Ne treba se bojati. Neće im nitko ništa", smatra Slema, volonterka Udruge "Pobjede".

Veterinarska inspekcija odgovara da su pregledom videozapisa ustanovili da postoje elementi zlostavljana životinje te će protiv vlasnika podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo