STIGLA PRAVA ZIMA / Snijeg u Karlovcu i Karlovačkoj županiji uzrokovao niz prometnih nesreća, policija poziva na oprez

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U unutrašnjosti će povremeno padati snijeg, osobito navečer, a poslijepodne se u gorskim predjelima očekuje i kiša koja se smrzava na tlu i stvara poledicu

2.1.2016.
16:39
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Slabi snijeg koji u Karlovcu i većem dijelu Karlovačke županije pada od ranih popodnevnih sati uzrokovao je u subotu nekoliko prometnih nesreća, sve redom zbog skliskog kolnika, pa karlovačka policija poziva građane na oprez.

Iz policijskog Operativnog komunikacijskog centra navode kako, unatoč snijegu koji se 'hvata' na kolniku, vozači nastavljaju voziti kao da snijega i nema, što je i uzrokovalo niz lakih prometnih nesreća u gradskim četvrtima Banija i Grabrik u Karlovcu, te u drugim dijelovima županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prometnim nesrećama bilo je materijalne štete i manjih zastoja, no ozlijeđenih nije bilo.

Snijeg pada u mnogim dijelovima Hrvatske

Snijeg je već počeo padati u mnogim dijelovima Hrvatske. Zagrebačko se Sljeme zabijelilo, a pahulje pokrivaju i osječke krovove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Gorskog kotara, snijeg bi do večeri trebao početi padati i u ostalom kopnenom dijelu zemlje.

Na području Karlovca i Gospića očekuju se ledene kiše. Zimske službe su spremne, posebno u Zagrebu gdje na akciju već čeka više od 230 ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gorskom Kotaru trenutno je spremno više od tisuću tona soli koju zimske službe već posipaju zbog ledene kiše.

Očekuje se do 20 centimetara snježnog pokrivača

Danas će u unutrašnjosti povremeno padati snijeg, osobito navečer, a poslijepodne se u gorskim predjelima očekuje i kiša koja se smrzava na tlu i stvara poledicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će se kiša proširiti i na cijelu Dalmaciju, a češća i izraženija bit će prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 Celzijeva stupnja na kopnu te od 7 do 12 na obali i otocima, prognozira DHMZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nedjelju će biti pretežno oblačno s oborinama. U unutrašnjosti snijeg uz pokrivač većinom od 5 do 20 centimetara, a obilniji će biti u gorskim predjelima.

Na Jadranu će padati kiša, izraženija ponegdje u Dalmaciji uz mogućnost grmljavine, a na sjevernom dijelu može biti i snijega. Poslijepodne i osobito navečer postupan prestanak oborina te sa zapada i djelomično razvedravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puhat će većinom umjeren u gorju i jak sjeveroistočnjak, u Slavoniji i istočnjak, a na sjevernom i srednjem Jadranu zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Na južnom Jadranu unoći i prijepodne još jako jugo.

Temperatura zraka većinom od -7 do -2, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a u Dalmaciji od 6 do 12 Celzijevih stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo