SNAŽNA BURA RADI PROBLEME U PROMETU: / Danas hladnije, neki dijelovi Hrvatske ugledat će sunce, drugi kišu, a treći - snijeg

Image

Sredinom tjedna slijedi južina

6.3.2021.
9:09
VOYO logo

Nakon male promjene vremena u petak, mnogi su priželjkivali nastavak sunčanog i toplog vremena za vikend. Sunce će sigurno izmamiti one željne roštiljanja ili odlaska u prirodu, no kakvo će zaista biti vrijeme tijekom vikenda prognozirala je za HRT meteorologinja Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

Prognoza za subotu

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ujutro u Posavini i povećanu. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar slabjet će prema večeri. Jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, a dnevna oko 8 °C, prognozira Hojsak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ujutro uz više oblaka na Banovini i karlovačkom području. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar te slabjeti prema kraju dana. Jutarnja temperatura od -1 do 1 °C, a najviša dnevna oko 8 °C.

Image

Na zapadu zemlje će subotnje jutro osvanuti s promjenjivom naoblakom, a u Lici još može pasti i malo snijega. Zatim će prevladavati sunčano. Umjeren do jak sjeveroistočni vjetar popodne će slabjeti, kao i na obali sjevernog Jadrana jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim. Ujutro u gorju od -4 do -1 °C, na Jadranu od 2 do 6 °C. Danju temperatura u gorju oko 3 °C, na Jadranu od 10 do 12 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji jutro promjenjivo oblačno, ponegdje uz malo kiše. Naoblaka će se brzo raskinuti, pa će veći dio dana prevladavati sunčano. Zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 6 do 10 °C, a dnevna oko 14 °C.

Image

Subota će na jugu Hrvatske započeti uz promjenjivu naoblaku, ponegdje i malo kiše. No već prijepodne će se razvedravati jer će zapuhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C, a dnevna oko 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme u nedjelju

Na kopnu u nedjelju pretežno sunčano, a u sjevernim predjelima i početkom tjedna. Više će oblaka biti u gorju i osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje povremeno može pasti malo kiše. Vjetar će do nedjelje oslabjeti pa će jutro biti hladno uz mraz pri tlu. Zatim temperatura u blagom porastu.

Na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano uz postupno slabljenje bure i okretanje vjetra na sjeverozapadnjak. Početkom idućeg tjedna oblačnije, osobito u Dalmaciji, gdje će porasti vjerojatnost za kišu. Temperatura zraka bit će malo viša, prognozirala je Tomislava Hojsak za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: Zbog vjetra za sav promet zatvoren Paški most

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, moguća je poledica, a zbog jakog vjetra za sav promet zatvoren je Paški most, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Image

15.01.2021., Zadar - Paski most. Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od katamaranskih linija

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-D. Lapac. Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija: Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Katamaranska linija Jelsa-Bol-Split isplovljava iz luke Jelsa u 7 sati za Split, bez pristajanja u luku Bol. Danas trajekt na liniji Molat-Zverinac-Sestrunj-Zadar (Gaženica) u povratnom putovanju isplovljava iz luke Molat u 16 sati umjesto 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, osim na GP Tovarnik (Šid) gdje teretna vozila čekaju oko jedan sat na izlazu iz Hrvatske.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo