NASLJEDNIK CHRISA ROCKA / Službeno je: Jimmy Kimmel vodit će 89. dodjelu Oscara!

Image

Američki voditelj i komičar, Jimmy Kimmel, sljedeće će godine voditi najveću filmsku dodjelu nagrada na svijetu

6.12.2016.
19:35
VOYO logo

Službeno je - voditelj Late Night Showa, Jimmy Kimmel, vodit će 89. dodjelu filmske nagrade Oscar koja će se održati u veljači 2017. godine. Urnebesnog Kimmela odabrao je čelnik ABC TV grupe, Ben Sherwood, kojemu se svidjelo kako se snašao u ulozi voditelja dodjele nagrada Emmy (za najbolje televizijske serije).

Kimmel je ujedno i jedna od najvećih zvijezda ABC-ja, koji se za prijenos Oscara desetljećima nadmeće s NBC-jem. Naime, ABC posjeduje licencu do 2028. godine, kada će "broadcast" ponovno na neko vrijeme prijeći NBC-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jimmy Kimmel tako će nasljediti Chrisa Rocka, Ellen Degeneress, Neila Patricka Harrisa, Setha MacFarlanea, Billyja Crystala i mnoge druge koji su se okušali u velikoj odgovornosti vođenja događaja koji prate stotine milijuna ljudi.

Inače, dodjela nagrade američke Akademije odvija se jednom godišnje od 1929. godine, kada je show trajao svega nekoliko minuta da bi se desetljećima kasnije pretvorio u najveći svjetski filmski spektakl. Ove je godine nagradu za najbolji film odnio "Spotlight" Toma McCarthyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo