objasnila situaciju / Slučaj 'zazidane' obitelji u Zadru - odvjetnica prozvanih vlasnika: 'Obitelj Mišković je žrtva najmodavca, savjetujemo da pronađu novi smještaj'

'Gospodin Kanazir smatra da je ova obitelj žrtva vlasnika nekretnine, te se ovoj obitelji savjetuje da potraže drugi smještaj gdje neće imati nikakvih ovakvih problema koje oni iznose'

28.11.2017.
14:19
VOYO logo

Prije nekoliko dana objavili smo priču o peteročlanoj obitelji u Zadru koja se požalila na susjedov novoizgrađeni zid koji im je zatvorio jedini mogući pristup domu, prvenstveno jer su sa svih strana obiteljske kuće. Iako susjedi nisu znali dati kontakt susjeda koji ih je 'zagradio' niti kako bi se do njega moglo doći, ubrzo nakon objavljene priče javila se odvjetnica obitelji Kanazir, Ivana Raspović koja tvrdi kako su supružnici Kanazir pod velikim stresom jer su ispali isključivi krivci. 

Evo što je imala za poručiti: "Obitelj Mišković uopće nije vlasnik nekretnine, odnosno kuće u kojoj trenutno žive. Prema saznanjima mojih stranaka, isti žive u kući otprije tri mjeseca, a vlasnik kuće je Mirko Novaković koji živi u Srbiji i koji nije bio u Hrvatskoj više od 25 godina. Pitanje je da li je obitelj Mišković uopće u statusu najmoprimca u vezi predmetne nekretnine", započela je odvjetnica Raspović te nadodaje da je obitelj Kanazir ogradila svoju nekretninu betonskim zidom koji se nalazi na njihovoj nekretnini u njihovom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar je gospodin Kanazir trebao tražiti odobrenje susjeda što će graditi na svojoj nekretnini?" pita se odvjetnica. 

POGLEDAJTE ORIGINALNI PRILOG: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije gradnje i izgradnje zida na predmetnoj nekretnini od gospodina Kanazir obitelj Mišković je imala odložen građevinski materijal, teretni automobil parkiran na nekretnini gospodina Kanazira te osobni automobil parkiran na nekretnini gospodina Kanazira. Isti su uzurpirali dio nekretnine gospodina Kanazira za svoje potrebe, ali su to i uklonili po mom traženju kada smo ih obavijestili da će se graditi zid", nadodaje.

No, priča ondje ne staje. Odvjetnica Raspović pojasnila je da je vlasnik nekretnine (op.a. Novaković) oduvijek prolazio do svoje kuće preko nekretnine gospodina Čirjaka, susjedne nekretnine na kojoj je gospodin Čirjak izgradio kamin zbog čega je Novaković vodio parnični postupak protiv Čirjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti je bila niti postoji ikakva loša namjera od strane moje stranke, gospodina Jovana Kanazira jer isti je samo ogradio svoje vlasništvo, svoju nekretninu, a ukoliko vlasnik susjedne nekretnine na kojoj ima kuću, a u kojoj navodno žive obitelj Mišković, nema pristupni put prema kući, za to postoji Sud i odgovarajući sudski postupak", objašnjava odvjetnica Raspović.

"Gospodinu Kanaziru je žao što obitelj Mišković, koja je objavila ovu vijest, ne može dolaziti do kuće preko njegove nekretnine", kazala nam je odvjetnica te nadodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Kanazir smatra da je ova obitelj žrtva vlasnika nekretnine te se ovoj obitelji savjetuje da potraže drugi smještaj gdje neće imati nikakvih ovakvih problema koje oni iznose, već da problematiku puta, prolaza i provoza ostave da rješava vlasnik nekretnine", zaključuje odvjetnica.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo