najviše na granici / Sloveniju popodne zahvatilo olujno nevrijeme: izdano žuto upozorenje i za Zagreb i okolicu

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Za središnju Hrvatsku izdano je žuto upozorenje, a ponajprije u Međimurju te na granici sa Slovenijom mogući su grmljavinski pljuskovi

29.8.2016.
21:44
Borna Filic/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Olujno nevrijeme ponegdje praćeno tučom zahvatilo je u ponedjeljak popodne sjeverne i sjeveroistočne dijelove Slovenije, a do noći će se prema meterorološkim prognozama proširiti na veći dio zemlje.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje javlja o poplavama, odronima zemlje te oštećenim lokalnim cestama na području Slovenjgradeca i Šentiljka, dok je u Mariboru uz jake oborine koje su poplavile neke podvožnjake padala i tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna agencija za okoliš najavljuje za tijekom večeri jake lokalne oluje s pljuskovima, udare vjetra, a u nekim krajevima i tuču.

Nevrijeme će se vjerojatno proširiti i na ostale dijelove zemlje u pravcu jugoistoka.
Prometno-informacijski centar upozorio je vozače da se u slučaju jakih padavina ili tuče ne zaustavljaju ispod mostova ili u tunelima jer iskustvo pokazuje da tako često dolazi do naleta automobila i nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za središnju Hrvatsku izdano je žuto upozorenje, a ponajprije u Međimurju te na granici sa Slovenijom mogući su grmljavinski pljuskovi, javlja Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo