Slavko Linic vraca se u Hrvatski sabor kao zastupnik

Zahtjev za aktiviranjem zastupnickog mandata bivseg ministra financija Slavka Linica stigao je u Sabor.

7.5.2014.
16:48
VOYO logo

Kad se Linic vrati, za ocekivati je da ce njegov ostar jezik izazvati glavobolju politickim suparnicima. Kao zastupnik SDP-a cesto se upustao u verbalne sukobe, najvise s HDZ-ovcima, a njegovi dueli s bivsim predsjednikom Sabora Lukom Bebicem su nezaboravljivi.

Nakon pobjede na izborima i prelaska u Ministarstvo financija, Linic se trudio sniziti tonove i drzati se tocaka o kojima se raspravljalo, no ipak je ponekad nasjeo na provokacije. Kada je HDZ-ov Dujomir Marasovic napadao Vladu zbog nerada i nesposobnosti, Linic nije ostao duzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva mandata treba za pocistiti sve ono sto ste unistili u osam godina vaseg mandata. Dajte polozite racuna sto ste radili osam godina, osam godina ste trosili gradane Hrvatske, osam godina ste ih siromasili i vi sada imate hrabrosti i morala reci da je kriva Vlada koja ne radi", rekao je tada Linic.

Ali Slavko Linic nikad nije skrivao svoj karakter pa je to pred zastupnicima i javno priznao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim da vam je stalo do svade. Volim se svadati, prema tome nece biti lako", izjavio je Linic.

Vesna Pusic: Zao mi je zbog smjene

Ocekivano, ne stisavaju se reakcije na odlazak Linica. Danas se oglasio i koalicijski partner HNS. Vesna Pusic priznala je - zao mi je sto je do smjene doslo. No, SDP-ovi su ministri Slavka preboljeli i uglas ponavljaju - na premijeru je bilo da o tome odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato Linica se ne odrice rijecki SDP-ovci. Zlatko Komadina porucuje: Milanovic moju potporu vise nema.

Je li premijer napravio pametan potez? Sudeci prema danasnjim izjavama koalicijskog partnera cini se da bas i nisu u to sigurni. Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusic iskreno priznaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer Milanovic mi je dan prije rekao da je to njegova namjera. Meni je i danas, kao i tada bilo zao sto je do toga doslo. Medutim, ako premijer smatra da ne moze suradivati s ministrom, narocito ministrom financija, onda je to logicna posljedica", ustvrdila je Pusic.

Posljedica koja bi se itekako mogla odraziti na rezultat europskih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadrzala bih se na komentarima koje sam rekla".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo